Hirdetés
Archivum

A Gyõr a bajnoki bronzérmes 2018-ban:

:

Hirdetés

A CMB Cargo UNI Gyõr lett a bajnoki bronzérmes 2018-ban! A gyõriek a bronzcsata második meccsén 75-61-es gyõzelmet arattak a ZTE NKK otthonában és ezzel 2-0-val lezárták a párharcot.

A párharc elsõ meccsén 72-56-os gyõzelmet aratott hazai pályán a Gyõr. A keddi mérkõzésen bokasérülést szenvedett Cyesha Goree, de fájós lábbal tudta vállalni a játékot pénteken. Nem volt ott viszont a gyõri együttesben Simon Zsófia. Szép számú publikum gyûlt össze Zalaegerszegen, hiszen az eredménytõl függetlenül biztos volt, hogy egy kiváló szezon utolsó hazai találkozóját játssza a ZTE NKK. Gáspár Dávid együttese remekül kezdett és mindent megtett azért, hogy hétfõn még egy tétmeccs szerepeljen a programjában. Öt perc telt el, amikor 11-2-re ellépett a ZTE. Az elsõ negyed hajrájában 20-9 után azonban 22-16-ra felzárkózott a Gyõr. A második szakaszban 6-8 pont környékén állt be a differencia a felek között.

A fordulat 38-31-es hazai vezetés után érkezett el. Innen a félidõ utolsó négy percében mindössze egy hazai mezõnytalálat született. A nagyszünetre így 42-42-es állásról vonultak a felek. A Gyõr rendezte sorait védekezésben és palánk alatt is egyre nagyobb fölénybe került. A harmadik etap végén Kamila Stepanova például már egymaga 17 pontnál járt. A gyõri együttes 3-4 egység környékén õrizte elõnyét ebben a periódusban. Az utolsó 10 percnek 57-54-rõl vágtak neki. Az egyre élesedõ küzdelem során 58-57-nél a ZTE még átvette a vezetést. A Gyõr azonban összességében kézben tartotta az irányítást. Az utolsó 5 perc 67-59-rõl érkezett el. A hajrájában már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. Mindkét szakvezetõ pályára küldte az addig kevesebb lehetõséget kapó játékosait is.

A Gyõr 75-61-es gyõzelemmel szerezte meg a 3. helyet. Egy fordulatos szezont zárt a gyõri klub, ahol a téli idõszakban tapasztalható kisebb gödörbõl felállva mindkét hazai sorozatban sikerült megszerezni az értékes bronzérmet. A ZTE NKK pedig az idei évad meglepetéscsapataként mindent kiadott magából és ezt a 4. helyet igen elõkelõ helyen jegyezhetik majd a klub történelemkönyvében.

Eredmény

ZTE NKK – CMB Cargo UNI Gyõr 61-75 (22-16, 20-26, 12-15, 7-18)

Az egyik fél második gyõzelméig tartõ párharc végeredménye 2-0 a CMB Cargo UNI Gyõr javára.

Statisztika

Hirdetés