Hirdetés
Archivum

A Gyõr a bronzérem, a Zalaegerszeg az egyenlítés reményében lép pályára:

:

Hirdetés

Pénteken már a második felvonásra kerül sor a 2018-as bronzcsatában. Az egyik fél második sikeréig tartó párharc elsõ meccsén a Gyõr 72-56-ra gyõzte le a ZTE-t. Hazai pályán így a zalaegerszegiek az esélyeik életben tartásáért lépnek pályára, míg a Gyõr egy újabb sikerrel megszerezheti a 3. helyet.

A párharc nyitányát a második negyedtõl kezdve kézben tartotta a Gyõr. Még azt is elbírta Sandro Orlando gárdája, hogy a második etap közepén Cyesha Goree bokasérülést szenvedett és már nem térhetett vissza a pályára. A gyõriek a játék minden elemében jobbnak bizonyultak. A 49%-os mezõnymutató, amikor 61 kísérletbõl 30 utat talál a gyûrûbe, az esetek többségében önmagában nagy lépéselõny egy ekkora téttel bíró találkozón. Úgy pedig különösen, hogy a ZTE 32%-al dobott, 57 kísérletébõl mindössze 18 lett sikeres. Ezen felül a Gyõr 35-23-ra nyerte a lepattanócsatát, így az arányaiban több eladott labda is belefért.

Érdemes összehasonlítani a statisztikát az alapszakasz utolsó fordulójában lejátszott Gyõr-ZTE mérkõzéssel, melyen a zalaiak 72-67-re nyertek riválisuk otthonában. Akkor a ZTE kétszer annyi, szám szerint hat triplát értékesített, mint kedden. Emellett 38-29-re nyerte a lepattanócsatát. Különösen az a szembetûnõ, hogy március végén 14, ezúttal mindössze 7 támadólepattanója volt. Ez is kirajzolja, hogy a Gyõr mely területeken tudott elõrelépni. Elsõsorban a csapatvédekezés terén óriási a fejlõdés. Ez magával hozza, hogy az egyébként jól dobó játékosok alkotta keret adottságai támadásban jobban érvényesüljenek.

A második meccs szempontjából óriási kérdés lesz, hogy a ZTE vissza tud-e nyúlni a Szekszárd ellen mutatott védekezéséhez. Akkor sokkal kevesebb üres dobóhelyzetet engedélyezett riválisának. Támadásban jobb helyzetkihasználással hazai környezetben számolhat Gáspár Dávid együttese. Sok múlik azon is, hogy festékben lesz-e a gyõrieknél egy olyan extra teljesítmény, mint Török Ágnes keddi játéka volt. Ha nem, akkor szintén kiegyenlítettebbé válhat a csata. Összességében tehát az elsõ mérkõzés játékának képe alapján a Gyõr fölénye rajzolódik ki. Ugyanakkor a ZTE a korábbi meccsein mutatott erényeit kamatoztatva kialakíthat szorosabb összecsapást, onnantól pedig nyílt lehet az érem sorsa.

A találkozó kezdési idõpontja megváltozott, az eredetileg meghirdetett 19 óra helyett április 27-én, pénteken 17 órakor dobják fel a labdát a Zalakerámia Sport és Rendezvénycsarnokban.

Hirdetés