Hirdetés
Archivum

A Gyõr álláspontja Montgomery szerzõdésbontásával kapcsolatban:

:

Hirdetés

Teljesíthetetlen kérései miatt bontott szerzõdést az Euroligában is érdekelt Gyõr nõi kosárlabdacsapata szombaton a néhány hete érkezett amerikai válogatott játékosával, Reneé Montgomeryvel.

A klub négy nappal ezelõtti közleménye szerint “a vezetés szombaton azonnali hatállyal szerzõdést bontott Montgomeryvel, mivel a 24 éves irányító megszegte a szerzõdésében vállaltakat, s több ízben is megsértette a klub házirendjét és fegyelmi szabályzatát.”

Az egyesület szerdai sajtótájékoztatóján Tapodi Péter klubigazgató ismertette a Montgomery-ügy publikus hátterét.

“Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy Reneé Montgomery edzésmunkájával és a mérkõzéseken mutatott teljesítményével nem volt gondunk” – mondta a klubigazgató. “Az amerikai játékos viszont az eltelt rövid idõben extra igényekkel állt elõ velünk szemben, amelyeknek egy részét a lehetõségeink szerint igyekeztünk teljesíteni, a többit viszont nem tudtuk és nem is akartuk megoldani. Például külön tolmácsot szeretett volna magának, de közöltük vele, hogy a másik három légiósunknak sincs ilyen. A csapatban a magyar mellett amúgy is az angol az alapnyelv. Az amerikai válogatott európai túrája után haza akart utazni, majd miután nem engedtük el szerzõdésbeli kötelezettségei miatt, az egyik bajnoki elõtt jelezte, hogy õ néhány napos pihenõre megy. Miután nem teljesítettük a plusz kívánságait, leállt az edzésekkel. Közöltük vele, hogy ezzel szerzõdést szegett és ezért felbontjuk a megállapodást és kártérítést kérünk tõle vagy az ügynökétõl. Mi a magunk részérõl lezártnak tekintjük az ügyet.”

A további részleteket Tapodi szerint a két fél jogászainak kell tisztázni, az ügyben az UNI SEAT Gyõr a nemzetközi szövetséghez fordult.

Montgomery licence jelenleg a gyõri klub tulajdonában van, ha valamely klub szerzõdtetni kívánja, ki kell vásárolnia.

“Sajnálom, hogy így alakult a játékos sorsa, mert rövid idõ alatt kitûnõen illeszkedett be a csapatunkba. Mérkõzésrõl mérkõzésre egyre jobban játszott. Ugyanakkor egyetértek a klubvezetés döntésével, mert a jó öltözõi morál, a csapategység megõrzése mindennél és mindenkinél fontosabb.”

Az amerikai játékos helyére több légiós is eséllyel pályázik, de Gyõrött közölték: nem akarják elkapkodni a döntést.

MTI

Hirdetés