Hirdetés
Archivum

A Gyõr az elsõ elõdöntõs a Magyar Kupában:

:

Hirdetés

A CMB Cargo UNI Gyõr 69-50-re legyõzte a ZTE NKK együttesét a Sopronban zajló Magyar Kupa nyolcas döntõ elsõ negyeddöntõjén. A Gyõr végig irányította a meccset. Ugyanakkor a ZTE Janeesha Jeffery hiánya ellenére sokáig 8-10 pont környékén tudta tartani a lépést. A végjátékban alakult ki a nagyobb differencia.

Fotó: Tóth Zsombor/MKOSZ

Fotó: Tóth Zsombor/MKOSZ

Az elõzetesen az egyik legérdekesebbnek ígérkezõ negyeddöntõvel indult a program Sopronban. A Gyõr és ZTE a bajnokságban is közvetlen riválisnak számít. Jövõ héten az alapszakasz utolsó fordulójában a 3. hely lesz a tét az összecsapásukon. A Gyõr ráadásul edzõváltás után immár Sandro Orlando irányításával érkezett a kupára. A zalaegerszegiek keretébõl viszont hiányzott Janeesha Jeffery.

A Gyõr kezdte jobban a mérkõzést, 14-4-nél már 10 pontos differenciát regisztrálhattunk a felek között. A folytatásban 6-8 egység között állt be a különbség. 10 perc után 22-14 állt az eredményjelzõn. A második etap közepén egy kicsit megakadt támadásban a gyõri ritmus és ezt kihasználva a ZTE 30-25-re felzárkózott. A félidõre azonban visszaállt a 10 pont környéki differencia a felek között. Két remek egyéni teljesítményt láthattunk. Gyõri oldalon Nirra Fields járt 13 pontnál, míg a ZTE keretébõl Nadia Parker 14 pontnál és 9 lepattanónál.

A harmadik negyedben is hasonló mederben zajlott a küzdelem. A Gyõr 8-10 egység környékén õrizte elõnyét. A záró szakasznak 49-40-rõl vágtak neki a felek. Ebben a periódusban 51-45-nél még akadt egy felzárkózása a ZTE-nek, de ezen a mérkõzésen ez a 6 pont bizonyult a lélektani határnak. A Gyõr ismét tudott újítani. Az utolsó három percbe érve egy triplával 61-49-re módosult az állás, amivel eldõlt a gyõztes kiléte. Végül 13-1-es sorozattal zárta le a meccset a gyõri gárda és ezzel bejutott az elõdöntõbe, ahol a VBW CEKK Cegléd – Atomerõmû KSC Szekszárd párharc gyõztesével mérkõzik.

Galéria:

Eredmény

ZTE NKK – CMB Cargo UNI Gyõr 50-69 (14-22, 14-15, 12-12, 10-20)

Statisztika

Hirdetés