Hirdetés
Magyarország

A Győr ellen zárja az alapszakaszt az Atomerőmű KSC Szekszárd – Horváth Zsófiát kérdeztük:

:

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Szombaton 18 órától az Atomerőmű KSC Szekszárd a Győr csapata ellen lép pályára. Az összecsapást megelőzően állandó megszólalónk, Horváth Zsófia, a szekszárdi együttes másodedzője tért ki az elmúlt időszak tapasztalataira, illetve foglalta össze várakozásait az alapszakasz utolsó mérkőzésére vonatkozóan.

Március 25., szombat
18:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – SERCO UNI Győr
Szekszárd, Szekszárd Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Tóth Cecília, Goda László, Farkas Gábor (Dernei Gábor)

Március 5-én a 21. fordulóval folytatódott a bajnoki szezon. Az Atomerőmű KSC Szekszárd a Városi Sportcsarnokban lépett pályára az NKA Universitas PEAC együttese ellen, mely rangadó végül 63-59-es szekszárdi győzelmet hozott. Horváth Zsófia első körben a számukra kulcsfontosságú találkozót eleveníttette fel.

“Szerintem egyértelmű, hogy számunkra ez a PEAC elleni mérkőzés egy nagyon-nagyon fontos meccs volt, hiszen közvetlen riválisunk ellen sikerült győzelmet aratnunk. Bár mondanom sem kell, az utóbbi időben mindenféle nehézséggel szembekerültünk, azon a bizonyos összecsapáson viszont gyönyörűen teljesített a csapat. Sikerült behúznunk a meccset, ezzel pedig életben tartottuk annak a reményét, hogy a negyedik helyről kezdhessük a rájátszást. Úgy gondolom ez egy hatalmas dolog. Nagy elemzésekbe tehát nem is szeretnék belemenni, elég annyi, hogy kellett a lelkünknek ez a siker, hogy bízzunk magunkban.” – értékelte röviden a PEAC elleni rangadót Horváth Zsófia másodedző.

Ezután, egy háromhetes bajnoki szünet következett az Atomerőmű KSC Szekszárd csapata számára, ahol két hazai felkészülési mérkőzéssel próbált játékban maradni a szezon hajrájára az együttese. A Ludovika Csata ellen 10 ponttal (77-67) nyert a fehér-kék gárda, a Vasas Akadémia ellen viszont nem sikerült megvalósítani elképzeléseiket, s így végül nagyobb arányú, 91-65-ös vereségbe szaladt bele a Tolna megyei alakulat. Horváth Zsófia következőnek erről a több hetes felkészülési periódusról számolt be.

“A PEAC elleni mérkőzést követően kapott egy kis pihenőt a csapat, majd folytattuk a munkát. Mivel sajnos minket idén a Magyar Kupa négyes döntő nem érintett, így egy hosszabb felkészülési periódus állt rendelkezésünkre, melynek az elején gyorsabb ritmusú munka folyt. Egy nagyobb terhelést kaptak a játékosok, amit szerintem kiválóan teljesítettek. Ezt a szakaszt elsősorban azért is gondoltuk rendkívül fontosnak, mert ez volt az utolsó ilyen alakalom, hogy fizikálisan is felkészítsük a csapatot a közelgő rájátszásra, ahol nagyon komoly célokat tűztünk ki magunk elé. Természetesen ez a periódus sem volt teljesen zökkenőmentes, voltak kisebb-nagyobb sérülések, betegségek, de mindent egybevéve én azt gondolom, hogy egy nagyon fontos időszakon vagyunk túl, ugyanis sikerült fizikálisan és mentálisan is feltöltődnünk, regenerálódnunk. Úgy érzem a csapat hangulata is javult, ám ez nem is csoda, hiszen talán a szezon kezdete óta előszőr csakis saját magunkra kellett koncentrálnunk.

A Magyar Kupa kiesése miatt viszont szerettük volna a meccsformánkat is szinten tartani, éppen ezért beiktattunk két edzőmérkőzést, ahol tisztán megmutatkoztak a hiányosságaink, de persze sok pozitívumot is leszűrhettünk. Előszőr a Ludovika Csata, majd következőnek a Vasas Akadémia ellen léptünk pályára. Eredményt, illetve statisztikai részleteket inkább nem is említenék, elég, ha annyit mondok, hogy így, vagy úgy, mind a két találkozó nagyon fontos szerepet játszott ebben a felkészülési periódusban. Pontosan erre volt szüksége a csapatunknak.” – fogalmazott Horváth Zsófia.

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd

Szombaton 18:00-tól, az utolsó alapszakasz meccsükön a SERCO UNI Győrt fogadja az Atomerőmű KSC Szekszárd. Mint ismert, mind a két fél számára nagy a tét, a Szekszárd előtt pedig nem kis feladat áll. Ellenfele ugyanis eddig mindösszesen háromszor kapott ki a bajnokságban az idei szezonban, míg nemzetközi porondon, az Európa-kupában is szépen szerepeltek. Horváth Zsófia elmondása alapján tehát egy nagyon kemény összecsapásra számítanak, de szeretnének győzelemmel hangolni a rájátszásra.

“Igazán érdekes számomra az idei szezon alakulása, ugyanis nem emlékszem, hogy utoljára mikor volt ilyen szoros a mezőny. Ezt legfőképpen most az első nyolcra értem, ahol tulajdonképpen még bármi megtörténhet. Kérdéses ugyanis még a 4-5-ik hely, a 7-8-ik, vagy akár a 2-3-ik. Rátérve tehát az alapszakasz utolsó fordulójára, éppen ezért lesz fontos ez a mérkőzés számunkra, illetve a Győr számára is. Ahogy az imént is említettem, sok idő állt rendelkezésünkre, tehát már időben elkezdtünk készülni a Győr ellen. Mostmár leginkább a taktikára koncentrálunk, amin minimálisan változtatni kellett most, hogy az ellenfél oldalán kiesett Beatrice Mompremier, ő volt ugyanis mondhatni az egyetlen igazi, 5-ös centerük. Ezzel együtt viszont azt gondolom, hogy nekünk továbbra is saját magunkra kell elsősorban fókuszálni. Ezen volt a hangsúly a felkészülés során is, s természetesen, Mompremier elvesztésével biztosak vagyunk benne, hogy a Győr változtatásokat fog eszközölni, de ezekre majd akkor kell reagálnunk, amikor szembe kerülünk velük. Most az a legfontosabb, hogy a mi támadásaink, illetve védekezésünk rendben legyenek. Bár belsőposzton mi sem vagyunk robosztusak, ki kell használnunk a Győr jelenlegi helyzetét és dominálni a festéket, illetve a lepattanó harcot. Ha ezeket sikerül teljesíteni, akkor ez már egy hatalmas előny, segítség lehet számunkra az egész meccsen.” – zárta gondolatmenetét Horváth Zsófia, az Atomerőmű KSC Szekszárd másodedzője.

Fotó: SERCO UNI Győr

Hirdetés