Hirdetés
Magyarország

A Győr Európa Kupa statisztikáinak áttekintése:

:

Hirdetés

Múlt héten zárult a női kosárlabda Európa Kupa csoportköre. A legnépesebb mezőnnyel zajló kontinentális versenysorozatban 40 csapat 120 találkozóját követhettük az elmúlt hetekben. Az öt magyar résztvevőből három búcsúzott, így mérleget vonva a nemzetközi szereplésről ezen csapatok statisztikáit érdemes áttekinteni. Cikksorozatunk első részében az UNI-Győr – MÉLY-ÚT számait foglaljuk össze.

Az UNI Győr – MÉLY-ÚT az Európa Kupa F-csoportjában két győzelemmel és négy vereséggel zárt a csoport harmadik helyén. Milos Pavlovic gárdája kétszer verte a portugál Olivais F.C. alakulatát, de a Perfumerias Avenida Salamanca és a Lointek Gernika Bizkaia mindegyik összecsapáson jobbnak bizonyult. Végül tehát 2/4-es mutatóval 319 dobott és 410 kapott ponttal, -91-es pontkülönbséggel harmadik lett négyesében a magyar csapat.

A csapatstatisztikákat figyelve a Győr 53.2 pontot átlagolt, ami a negyedik legkevesebb. A Mabetex Prishtina, a belga Namur és a csoportrivális Olivais F.C.ért el kevesebb pontot átlagban. A magyar együttes 32.5 lepattanót szedett mérkőzésenként, ami a harmadik legkevesebb lett a mezőnyben. Ezen felül 14.0 gólpassz és 6.3 szerzett labda a mérleg.

A gólpasszok számában 31., míg a szerzett labdák tekintetében 33. a magyar alakulat a 40 csapatos mezőnyben. A Győr mérkőzésenként 17 labdát adott el és ez holtversenyben a 4. legtöbb. A teljesítmény-indexek átlaga az, ami talán a legjobban rangsorolja a csapatokat ebben az adathalmazban. A Győr 49.8-as átlaggal a 36. a rangsorban. Itt a legjobb a Szpartak Moszkva 115.2-es átlaggal.

Térjünk át az egyéni mutatókra. A teljesítmény-indexet figyelve Zofia Hruscakova 14.3-as átlaggal lett a legjobb. A szlovák válogatott klasszisa 14.2 pontot és 6.3 lepattanót átlagolt a sorozatban- Sandra Ygueravide öt mérkőzésen szerepelt. A teljesítmény-index átlaga a spanyol irányítónak a második legmagasabb, 10.3-as. A többi mutatót nézve 12.4 pontot, 3.2 lepattanót és 4.6 gólpasszt jegyzett. A magyar játékosok közül pedig Barnai Judit teljesítmény-index átlaga a legmagasabb, kereken 6-os.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés