Hirdetés
Archivum

A Gyõr korábbi légiósa Milica Ivanovic remekelt a portugál döntõben:

:

Hirdetés

Az elmúlt hétvégén rendezték a portugál liga küzdelmeit lezáró négyes döntõt. Az Európa Kupából is ismert azori-szigeteki gárda a Sportiva Azores Airlines a papírformának megfelelõen megvédte címét. A csapat egyik legjobbja a Gyõr korábbi légiósa Milica Ivanovic volt.

Fotó: Federação Portuguesa de Basquetebol (FPB) - fpb.pt

Fotó: Federação Portuguesa de Basquetebol (FPB) – fpb.pt

Portugáliában a bajnokság végjátékát úgy bonyolítják le, hogy a negyeddöntõk után állva maradt négy legjobb csapat négyes döntõt játszik. Ilyenkor egy helyszínen három nap alatt körmérkõzésekre kerül sor ezen gárdák között. A bajnoki címet pedig a hétvége legjobb csapata gyûjti be. A címvédõ Sportiva Azores Airlines nagy favoritként érkezett a tornára és végül meg is védte a címét, mindhárom mérkõzését megnyerte.

Az Azori-szigetekrõl érkezõ gárda a Quinta dos Lombos együttesét 61-56-ra verte a nyitó napon. A folytatásban a CAB Madeira alakulatánál 73-69 arányban bizonyultak jobbnak, míg az utolsó meccsen a GDESSA – Barreiro csapatát 70-43-ra verték. Ezen a találkozón Milica Ivanovic 17 ponttal és 7 lepattanóval zárt, így megválasztották a találkozó MVP-jének is. A Gyõr korábbi szerb légiósa a torna második napján is remekelt. A Madeira legyõzésébõl 21 ponttal vette ki a részét. Ivanovic az egész évet nézve 15.6 pontot, 4.2 lepattanót és 2.7 gólpasszt átlagolt.

A Sportiva Azores Airlines kiváló szezont zárt, úgy lettek bajnokok Portugáliában, hogy az egész évadban mindössze két vereséget szenvedtek. Fennállásuk elsõ Európa Kupa szereplése alkalmával pedig bejutottak a második számú európai kupasorozat rájátszásába.

Fotó: Federação Portuguesa de Basquetebol (FPB) - fpb.pt

Fotó: Federação Portuguesa de Basquetebol (FPB) – fpb.pt

Hirdetés