Hirdetés
Archivum

A Gyõr lesz a Sopron ellenfele a döntõben:

:

Hirdetés

A szünetben még 30-30 volt az állás, majd a harmadik negyed végén már 9 ponttal vezetett a Gyõr a Pécs ellen a Magyar bajnokság elõdöntõjének sorsdöntõ összecsapásán. A gyõrieknél a vasárnapi mérsékelt produkció után ezúttal minden húzóember odatette magát és 74-59-es gyõzelmükkel a klub történetének legjobb eredményt ünnepelhették.


UNI SEAT Gyõr–Pécs 2010 74–59 (13–13, 17–17, 23–14, 21–15)

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-1 a Gyõr javára.

Legjobb dobók:

Gyõr: Ciglar 15, Hollingsworth 14, Rasheed 12

Pécs: Quigley 28, Murphy 10,   Raksányi 9

Harmadik, egyben sorsdöntõ felvonásához érkezett a Gyõr és a Pécs elõdöntõ párharca. Mindkét gárda nyerte hazai mérkõzését, így szerdán abban a tudatban léptek pályára a csapatok a gyõri Egyetemi csarnokban, hogy a gyõztes hétfõtõl a bajnoki döntõben a Sopron ellen szerepel majd.

Pontszegény elsõ negyed

Pontszegény negyeddel indult a találkozó. Sokáig Nagy-Bujdosó egyetlen büntetõje szerepelt az eredményjelzõn, majd a hazaiaknál Hollingsworth, a vendégeknél Raksányi kezdte meg a pontgyártást. A gyõriek amerikai centere a vasárnapi produkciója után egészen más arcát mutatta, sokkal harciasabban és nagyobb szívvel küzdött a csapatáért.
 

Az elsõ etapban sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az utolsó 2 percbe érkezve Quigley duplájával 12-9-re léptek el a vendégek. Erre azonban Laklóth válaszolt egy triplából, majd a negyed utolsó percében egy-egy Murphy és Ciglar büntetõ alakította ki a 13-13-as eredményt.


11-4-es futással elõnyben a vendégek, a félidõre egyenlít a Gyõr

A második negyedet a pécsiek kezdték jobban. A játékrész elején betalált Török Szilvia, majd Murphy percei következtek. 24-17-nél az amerikai center büntetõi egy 11-4-es pécsi futást zártak le. A gyõrieknél ezekben a percekben senkiben sem volt pont, de a Ciglar-Hollingsworth duó ezúttal kirángatta a kisebb gödörbõl a házigazdát. Ciglar egymás után kétszer volt eredményes és a második duplájával 26-23-nál egy triplára zárkóztak fel a hazaiak.

A negyed végjátékában 28-28-nál egyenlített Füzy Ákos csapata, majd Raksányi és Hollingsworth kosárváltásával alakult ki a félidei 30-30-as eredmény. A félidõben a hazaiaknál Hollingsworth járt 10 pontnál, míg a vendégeknél Quigley jutott 10 egységig.

Elfogyott a Pécs, a 10 pontot is eléri a különbség

A harmadik negyed elején Nagy-Bujdosó triplájával gyorsan magához ragadta a kezdeményezést a Gyõr és utóbb kiderült, hogy a Pécs ezt követõen már nem is tudott egyenlíteni vagy vezetni. A vendégek a játékrész felénél Murphy találatával 38-36-ra még felzárkóztak. Innen azonban egy 9-1-es futással 47-37-re ellépett a házigazda és ezzel lényegében eldõlt a találkozó sorsa. A harmadik etap végén a végül 28 pontig jutó Quigley vezérletével még igyekezett faragni a hátrányán Zeljko Djokic alakulata, de egy újabb Ciglar tripla 52-42-nél ismét 10 pontra növelte a különbséget.

A végére bedarálta ellenfelét a Gyõr

Az 53-44-ról induló negyedik szakaszban képtelenek voltak betalálni a vendégek. Jellemzõ, hogy 7 percen át egyedül Quigley dobott mezõnykosarat a pécsi csapatból. A házigazda sem remekelt ezekben a percekben, de Rasheed büntetõivel így is tudta tartani elõnyét. Az utolsó két percre elfogytak a vendégek, hazai oldalon pedig Nagy Dóra, Fürtös és Õri is lehetõséget kapott. Végül Laklóth Anna triplája alakította ki a 74-59-es végeredményt. A gyõri klub történetének legnagyobb sikerét elérve készülhet a hétfõn kezdõdõ döntõre.

A gyõrieknél a kulcsemberek lényegesen jobb teljesítményt nyújtottak, mint a pécsi találkozón és ezúttal fejben is egyben volt Füzy Ákos csapata. Ha pedig ez a két tényezõ egyszerre érvényesül, akkor ez a Gyõr jelenleg erõsebb gárda, mint a Pécs. A vendégeknél Quigley mellett a meghatározó emberekben a második félidõre nem maradt erõ. Ráadásul a pécsieket cserbenhagyta a triplájuk is, mindössze nyolcszor vállalkoztak és egyik dobásuk sem talált utat a gyûrûbe.

Hirdetés