Hirdetés
3x3

A Győr nyerte a 3×3-as egyetemi bajnokságot:

:

Fotó: B33 Tour

Hirdetés

Szombaton rendezték a 3×3-as egyetemi bajnokság hatos döntőjét Kecskeméten. A bajnoki címet az UNI Győr SZESE gárdája hódította el. Dr. Barthalos István együttese Baffy Fanni, Bánszegi Borbála, Rozmán Lilla, Sághi Kata összeállításban szerepelt a döntőben.

Az országos döntőben a hat gárdát két hármas csoportba osztották. Az A-csoportban az Eger EKKE, az UNI Győr SZESE és a DEAC négyese kapott helyet. A “B” jelű trióban pedig a TFSE, a SZOESE és az ELTE BEAC mérte össze az erejét. A csoportok első két helyezettje jutott az elődöntőbe, ahol keresztbe játszottak a csapatok.

Az A-csoportban a Kaszoni Boglárka, Medgyessy Dóra, Opitz Kitt, Szerelem-Kobolák Cintia összeállítású egri gárda végzett az élen, miután a DEAC-ot 21-20-ra, a Győrt 16-15-re múlták felül. A második helyre futottak be a győriek, miután a DEAC alakulatát 21-5-re kiütötték. A DEAC gárdáját a döntőben Gaál Gréta, Holinka-Miklós Hanna, Mezei Dóra és Szabados Dorottya alkotta.

A B-csoportan a TFSE végzett élen, melynek keretét Király Andrea, Kováts Gabriella, Munkácsi Adél és Vigh Bernadett alkotta. Az 5:5 szakágban egyetemi bajnoki címet szerző TFSE az ELTE BEAC gárdáját 21-10-re verte, míg a SZOESE csapatát 21-11-re. A csoport második helyére a Balogh Viktória, Horváth Fruzsina, Mezősi Anna, Plózer Petra összeállítású SZOESE ért oda. A szombathelyiek az ELTE BEAC csapatát 18-15-re múlták felül. Az ELTE BEAC gárdáját a döntőben Bogdán Anna, Levente Zsófia, Orosz Zoé és Takács Emese alkotta.

A csoportkör után az elődöntők végletekig kiélezett csatákat hoztak és minimális különbségek mutatkoztak. A SZOESE 17-16-ra múlta felül az Eger együttesét, a Győr pedig 15-14-re a TFSE-t. A döntőt a győriek magabiztos játékkal tartották kézben, 18-8-ra győzték le a SZOESE csapatát és ezzel elhódították a bajnoki címet.

Hirdetés