Hirdetés
Magyarország

A Győr nyerte a Krasznai Ferenc Emlékmérkőzést

Sopron Basket - SERCO UNI Győr 63-70 (20-17, 24-17, 9-18, 10-18)

Krasznai Ferenc Emlékmérkőzés
Sopron, Novomatic Aréna

Sopron Basket: Fegyverneky 1, Papp 8/6, Toman D. 6/6, Varga A. 19/9, Sitku 10 Csere: Toman R. 7/3, Böröndy V. 6, Jevtovic 4, Kókai 2, Janzsó.

SERCO UNI Győr: Ruff-Nagy 5/3, Bach 9/3, Dubei 3, Gyöngyösi 5/3, Anigwe 17 Csere: Dombai 12, Goree 11/3, Slocum 5/3, Török 3/3, Hegedűs, Molnarova

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Szerdán este rendezték Sopronban a Krasznai Ferenc Emlékmérkőzést, melyen a SERCO UNI-Győr óriási küzdelemben 70-63-ra legyőzte a Sopron Basket együttesét.

Varga Alíz triplája és Papp Dia duplája vezette fel a találkozót, melyre győri oldalról Dubei Debóra válaszolt. A mérkőzés elején megszerzett előnyét stabilan őrizte a soproni gárda. Amikor Papp Dia triplája célt ért, 15-8-nál már 7 pont választotta el a feleket. Az első negyed hajrájában Gyöngyösi Janka hárompontosával kezdte a felzárkózást a Győr. A játékrészt Cyesha Goree duplája zárta, amivel 20-17-re szépített Cziczás László együttese. A második etapot Toman Dóra remek távoli dobása és Sitku Zsuzsi duplája indította, így visszaugrott 7 pontra a differencia.

Hullámzó találkozó kerekedett, mely során 29-26-nál a Győrnek ismét akadt egy felzárkózása. Cyesha Goree és Kristine Anigwe volt ennek a motorja. Erre azonban Papp Dia és Varga Alíz felelt, így visszaállt a korábbi differencia csapatok között. Sőt, Böröndy Vivi két büntetőjével 40-30-nál elérte a 10 egységet Gáspár Dávid tanítványainak az előnye. A félidőig ez meg is maradt a felek között. A nagyszünetben 44-34 állt az eredményjelzőn. A harmadik negyedet Kristine Anigwe és Sitku Zsuzsi kosárváltása vezette fel. Anigwe igazi vezérként lépett fel a Győrnél. Öt perc alatt 9 pontot szerzett. Mellette Dombai Réka volt még eredményes. Éppen a büntetőivel kapaszkodott fel 48-47-re a Győr. Török Ági triplájával pedig 50-48-nál a vezetést is átvették a vendégek.

Hatalmas küzdelem folytat pályán, rendkívül fizikális meccs kerekedett. A harmadik negyed hajrájában fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Az utolsó 10 percnek 53-52-es soproni előnyről vágtak neki a felek. A záró szakasz első találatát Bach Bogi szerezte, de erre a szinte extázisban játszó Varga Alíz triplája érkezett válaszul. Ekkor azonban már a győriek akarata érvényesült. Bach Bogi és Dombai Réka is betalált ismét. Kristine Anigwe pedig 60-56-os előnyhöz jutatta társait. Ez 48-40 után egy 20-6-os győri sorozatot jelentett. Az utolsó öt percre is maradtak izgalmak és szép jelenetek. Ki kell emelni Ruff-Nagy Dóra és Toman Réka triplaváltását. A végjátékban a 8 pontot is elérte a győri előny és végül 70-63-as sikert arattak Török Ágiék.

A mérkőzés legjobb játékosának járó díjat Varga Alíz vehette át Krasznai Máriától és Bácskai Kornéltól.

Hirdetés
Hirdetés