Hirdetés
Magyarország

A Győr nyerte az 53. Sió Kupát

DVTK–HUN-Therm - SERCO UNI Győr 78-79 (21-24, 16-20, 16-20, 25-15)

53. Sió Kupa
Szekszárd, Városi Sportcsarnok

DVTK–HUN-Therm: Aho N. 14/3, Bernáth 12/6, Bacsó, Jovanovic 13/3, Green 9. Csere: Aho T. 1, Kányási 17/9, Kiss 12, Oláh.

SERCO UNI Győr: Ellenberg 21/9, Dombai 17/9, Dubei 5/3, Török 11/9, Mompremier 4. Csere: Varga Zs. 3, Oroszová, Rozmán, Ruff-Nagy D. 8, Weninger, Williams 4, Bach 6.

Fotó: UNI-Győr

Hirdetés

Az UNI-Győr együttese nyerte az 53. Sió Kupát. A fináléban a győriek hatalmas csatában 79-78-ra múlták felül a DVTK – HUN-Therm gárdáját.

Villámrajtot vett a Győr. A mérkőzés elején kevesebb, mint három perc alatt 11-0-s előnyre tett szert Aaryn Ellenberg 6, Dombai Réka 3 és Török Ági 2 pontjával. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék képe. A DVTK felzárkózott és így az első szakasz végén mindössze három pont választotta el a feleket. A DVTK felzárkózásában nagy szerepe volt az első negyedben 9 pontot szerző Bernáth Rékának. A második negyed elején is folytatódott a DVTK felzárkózása. Sőt, a vezetést is átvették Völgyi Péter tanítványai.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

A félidő hajrája a Győrnek sikerült jobban. Az utolsó négy percet 33-32 után 11-5-re hozta Cziczás László együttese. Török Ági állt a győri csapat élére, aki hat pontot jegyzett ezen futás alkalmával. A félidőben így 44-37 állt az eredményjelzőn. 20 perc után Aary Ellenberg 14 pontnál járt. Miskolci oldalon pedig a 12 pontos Bernáth Réka volt a legeredményesebb. A harmadik szakaszban ezen 7 pont környékén látszott állandósulni a különbség. A Milica Jovanovic vezette DVTK felzárkózási kísérleteire rendre volt válasza a Győrnek. Ugyanakkor a lélektani 10 egység fölé sokáig nem tudta növelni előnyét a győri csapat.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

A harmadik negyed hajrája hozott kisebb változást. A játékrész végére ugyanis kialakította a kétszámjegyű differenciát a Győr. Dombai Réka remekelt a harmadik szakaszban. Ebben a 10 percben ugyanis hét pontot ért el és ezzel Aaryn Ellenberget is megelőzve csapata legeredményesebbjének lépett elő. Az utolsó 10 percnek 63-53-ról vágtak neki a felek. A játékrész elején Aho Nina ponterős játékával megfelezte hátrányát a DVTK, de ezt követően 66-58-ra még elszakadt a Győr. Innen viszont ismét a DVTK ragadta magához az irányítást és az utolsó perchez érkezve egy pontra faragta hátrányát.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Az utolsó perc óriási izgalmakat hozott. Alig 10 másodperc volt, amikor a 17. pontját jegyző Kányási Veronika triplájával 78-78-nál egyenlített a DVTK. Időkérés után támadt a Győr. Végül a később MVP-nek megválasztott Aaryn Ellenberg harcolt ki két büntetőt három másodperccel a vége előtt. Ezek közül egyet értékesített, így végül 79-78-ra nyert a Győr.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés