Hirdetés
Archivum

A Gyõr tölti a tabella élén a bajnoki szünetet:

:

Hirdetés

A CMB Cargo UNI Gyõr 75-64-re verte az eddig veretlen Ceglédet a válogatott mérkõzések miatti kéthetes szünetet megelõzõ játéknap rangadóján. Völgyi Péter együttese már a mérkõzés elején nagy elõnyre tett szert. Ezt követõen a ceglédiek még felzárkóztak, de a félidõre újra jelentõs különbség alakult ki, melyet a gyõriek végig megõriztek.

Mindkét csapat hiányzókkal készült a rangadóra, a vendégeknél Cziczás László továbbra sem számíthatott Maja Skoric játékára, míg a hazai oldalon Völgyi Péter Varga Zsófia szolgálatait volt kénytelen nélkülözni. A gyõri részrõl a beszédtémát a mérkõzés elõtt az adta, hogy az Angers elleni EK-mérkõzés után sikerült-e felfrissíteni a keretet. A találkozó tétje az is volt, hogy mely gárda tölti az élen a válogatott mérkõzések miatt kéthetes szünetet. Ez a presztízs és az önbizalom szempontjából mindenképpen fontos.

Laklóth Anna triplájával indult a mérkõzés. Amikor pedig Tamara Radocaj hármasa is behullott a gyûrûbe, 10-2-nél már ceglédi idõkérés következett. Kézben tartotta az elsõ perceket a gyõri csapat, kifejezetten jó ritmusban és az Angers elleni összecsapáshoz képest lényegesebb kevesebb hibával játszott Völgyi Péter gárdája. A CEKK 14-4 után kezdte rendezni a sorait, a palánkok alatt remek adottságait hatékonyan érvényesítõ Jelena Maksimovic vállalta magára a vezér szerepét. 14-10-nél mindössze 4 egység mutatkozott a felek között. Az elsõ szakasz végén pedig 16-12-es állást regisztrálhattunk.

A második negyed elsõ találatát Goree jegyezte, de erre Katona Szidónia és Ruttner Zsóka válaszolt. Völgyi Péter szokatlanul hamar, de teljesen indokoltan kevesebb, mint két perc játék után idõt kért. Medgyessy büntetõjével még 18-17-re felzárkózott a CEKK, de a folytatásban ismét a Gyõr akarata érvényesült. Grigalauskyte és Laklóth felelt a pontokért ezekben a percekben. Gyorsan nõtt a két gárda között a differencia, a hazaiak legnagyobb elõnye 16 egység volt. A félidõt Maksimovic duplája zárta, de így is 38-24-re vezetett a Gyõr a nagyszünetben. A félidõben Grigalauskyte és Laklóth már 11-11 pontnál járt, de jól mutatja, hogy fejben mennyivel jobban benne volt ebben a meccsben a Gyõr, mint pár nappal ezelõtt az Angers ellen, hogy mind a 11 büntetõjüket értékesítették a hazaiak. Ezen felül a gyõriek jobban szedték a lepattanókat és kevesebb eladott labdájuk volt. A Cegléd 24 pontjából 12 Maksimovic nevéhez fûzõdött.

A harmadik negyed pontgazdag játékkal indult, felváltva estek a találatok, ami egyben azt is jelentette, hogy a Gyõr magabiztosan õrizte 12-14 pont környékén az elõnyét. A Cegléd elõtt 47-35-nél nyílt meg elõször az út, hogy megkezdje a felzárkózást. Ekkor Medgyessy még büntetõt hibázott, de két perccel késõbb már nem remegett meg a keze. Így 49-39-nél 10 egységre olvadt a differencia. Erre azonban két triplával reagáltak a hazaiak. Elõbb Laklóth, majd Horváth volt eredményes távolról. A harmadik szakasz végén négy büntetõvel zárkózott a Cegléd.

A záró etapnak 55-43-ról vágtak neki a felek. Medgyessy újabb két büntetõt értékesített és ezzel ismét 10 pontra felzárkózott a CEKK. 10-12 egység között billegett a különbség, de a lélektani 10 pontos határ alá nem kerültek a vendégek. Ideges játék, pontatlan megoldások jellemezték a mérkõzést. A ceglédieknek több hiba csúszott a gépezetbe, végül 20 eladott labdánál álltak meg a lefújásig és így nem tudtak közelebb kerülni. A döntõnek az utolsó három perchez érkezve Goree és Horváth egy-egy szép megoldása bizonyult. 65-51 után ugyanis a CEKK-nek már nem volt visszaút. A hajrát büntetõk tették töredezetté, ahol a kiemelkedõen pontosan célzó hazaiak (végül 17 kísérletbõl 16 sikeresnek bizonyult) már nem engedték ki kezükbõl a gyõzelmet.

Eredmény
CMB Cargo UNI Gyõr – Ceglédi EKK 75-64 (16-12, 22-12, 17-19, 20-21)

Hirdetés