Hirdetés
USA

A győri Beatrice Mompremier is munkában a WNBA floridai buborékjában:

:

Hirdetés

Javában készülnek az új évadra a WNBA csapatok a floridai Bradentonban kialakított buborékban. A Connecticut Sun csapatával edzésben van Beatrice Mompremier, aki a következő európai szezonra hazánkba az UNI-Győr – MÉLY-ÚT együtteséhez érkezik.

A Connecticut Sun nincs könnyű helyzetben. Még múlt hónapban a csapat egyik legismertebb játékosa Jonquel Jones jelezte, hogy egészségügyi okok miatt nem vállalja a szereplést a 2020-as évadban. Briann January és Natisha Hiedeman sem tarthatott a társaival Floridába. Ők az előzetes teszteken pozitívak lettek az új koronavírusra és csak azt követően csatlakozhatnak, ha két negatív tesztet produkálnak.

Beatrice Mompremier tengerentúli helyzetéről korábban részletes elemzést közöltünk. Az egyetemi évei alatt a Baylor, majd a University of Miami kötelékében remek teljesítményt nyújtó 193 cm magas játékost a 2020-as WNBA draft második körének 8. helyén, tehát a 20. kiválasztottként vitte el a Los Angeles Sparks. A bértámogatás miatt a csapatoknak május 26-ig edzőtábor nélkül kellett a kereteiket leszűkíteni, így a Sparks-nál nem kapta meg a lehetőséget a bizonyításra.

Mompremier 2019/2020-as szezonban 16.8 pontot és 9.8 lepattanót átlagolt az egyetemi bajnokságban. A Sun jelenlegi keretét látva jó esélyei lesznek, hogy idén nyáron WNBA-ben végül mégis megmutathassa tudását.

Fotó: Connecticut Sun

Fotó: Connecticut Sun