Hirdetés
Magyarország

A győri egyetemi kosaras bajnokokat fogadták a Városházán:

:

Fotó: O. Jakócs Péter

Hirdetés

Fennállása óta először szerzett bajnoki címet az UNI-Győr-SZESE, miután a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság döntőjében 20 pontos hátrányból fordítva, 68-58-ra legyőzte az ELTE-BEAC-ot. A bajnok csapatot Radnóti Ákos győri alpolgármester fogadta a Városházán, és elismerések adott át az együttes játékosainak és sportvezetőinek. – olvasható a gyorplusz.hu oldalán.

“Gratulálok az UNI-Győr-SZESE csapatának, amely a tavalyi bronz után most megszerezte az egyetemi bajnoki címet. Ráadásul úgy, hogy mind a négy meccsét megnyerte Miskolcon. Örülök, hogy Győrben több olyan beruházás is történt, amely hozzájárul a kosárlabda népszerűsítéséhez. A városban több helyen épültek kosárlabdapályák, most is zajlik egy nagy fejlesztés a Grabo-sátornál, ami elsődlegesen a kosárlabda-utánpótlást fogja szolgálni.” – emelte ki köszöntőjében Radnóti Ákos győri alpolgármester. Ezután a játékosok, a szakmai stáb tagjai és a sportvezetők egyenként vehették át a város ajándékát.

“Az tudni kell, hogy idén két bajnokságban indultunk az NB1/B piros csoportjában, illetve az egyetemi bajnokságban. A vezetéssel megbeszéltük, hogy mi a prioritás. A kérés az volt, hogy az egyetemi döntőbe jussunk be, a többi az mind ajándék. Abban biztos vagyok, hogy nagyon jót tett a csapatnak, hogy ennyi meccset játszottunk.” – nyilatkozta Dr. Barthalos István az együttes vezetőedzője. A döntőben az UNI Győr SZESE bravúros játékkal 20 pontos hátrányt ledolgozva szerezte meg a bajnoki címet. “A csapatunk nagyon összetartó, szerintem a siker elsősorban ennek köszönhető. Mindenben segítjük egymást, megvan az összhang még a pályán kívül is.” – mondta az esemény Bánszegi Borbála, az UNI-Győr SZESE játékosa.

Fotó: O. Jakócs Péter

Hirdetés