Hirdetés
Magyarország

A Győrt fogadja a Sopron Basket:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Vasárnap 17 órától a bajnokság 10. fordulójában a SERCO UNI Győr gárdáját látja vendégül a Sopron Basket. Laczka Miklóst, a soproniak másodedzőjét kérdeztük a felkészülésről és a várakozásairól.

December 4., vasárnap
17:00 Sopron Basket – SERCO UNI Győr
Sopron, NOVOMATIC Aréna
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Goda László, Györfy Rúben (Forrai Sámuel)

A válogatott szünet előtt a Sopron Basket utoljára november 15-én lépett pályára, akkor az Euroligában a Spar Girona otthonában 63-60-as vereséget szenvedett.

„Nem támadtunk elég okosan, amikor előnyt alakítottunk ki az első félidőben. Sok hiba jellemezte a játékot. A mérkőzés folyamán nagy kihívás volt az egy-egy védés és az ebből kapott kosarak, amik bőven nagyobb létszámban jelentkeztek, mint szerettük volna. Ezeket mondanám a leghangsúlyosabbnak a gironai mérkőzéssel kapcsolatban.” – tekintett vissza a spanyolországi találkozóra Laczka Miklós. Azt követően egy kisebb szünetet kaptak a soproniak. „Múlt héten kezdtük újra a munkát szinte teljes csapattal, a válogatott programokban érintett játékosokkal folyamatosan kiegészülve. Kisebb létszámban zajlottak az edzések, betegségek is hátráltattak minket, de úgy ítéljük meg, hogy jó és hasznos időszak van mögöttünk.”

A Sopron Basket ellenfele a bajnokságban egyedüliként veretlen listavezető SERCO UNI Győr lesz.

„Nagy önbizalommal játszanak, magas tempót diktálnak. A támadásra helyezik a nagyobb hangsúlyt. Egyszerűbb szituációkat jól olvasva, illetve bátran lejátszva komoly támadópotenciállal rendelkeznek. Itt ki lehet emelni Aaryn Ellenberget, Beatrice Mompremiert vagy Dombai Rékát. Mellettük is vannak olyanok, mint Ruff-Nagy Dóra, akik előrébb tudnak lépni és úgy tesznek hozzá a csapat játékához, hogy az előre lendítse őket.” – jellemezte a riválist Laczka Miklós, aki az elmúlt időszak munkájára is kitért: „Igyekszünk minél gyorsabban beépíteni Turner Yvonne-t. Gyorsan tanul és nagy benne a bizonyítási vágy, bizakodóak vagyunk. Azokat a hibákat próbáljuk javítani, amik előjöttek a válogatott szünet előtt. Összességében arra helyezzük a hangsúlyt, hogy csapatként minél gyorsabban túlessünk azon a folyamaton, ami egy játékos távozásakor és egy beépítésekor szükséges.”

Hirdetés