Hirdetés
Magyarország

A Győrt fogadja a TFSE-MTK:

:

Fotó: MTK Budapest

Hirdetés

Szombaton 18 órától a bajnokság 7. fordulójában a TFSE-MTK az UNI Győr MÉLY-ÚT együttesét látja vendégül. Patai Benjamint, a TFSE-MTK másodedzőjét kérdeztük a várakozásairól.

Október 30., szombat
18:00 TFSE-MTK – UNI Győr MÉLY-ÚT
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Játékvezetők: Farkas Gábor, Varga-Záray Katalin, dr. Németh Patrik (Sarkadi-Nagy Ágnes)

A TFSE-MTK múlt héten nagyon jól tartotta magát és végül mindössze 62-56-os vereséget szenvedett a DVTK otthonában.

“A legnagyobb pozitívum a miskolci mérkőzésen az volt, hogy visszaigazolást nyert: hétről hétre fejlődünk. A Soprontól és a Szekszárdtól elszenvedett nagy arányú vereségek után a PINKK-et legyőztük. A DVTK ellen nem esélyesként léptünk pályára, de a végén már úgy éreztük: akár a győzelem is a kezünkben lehetett volna. Ez nem sikerült, de a pozitívumokra mindenféleképpen lehet építeni. Ez a vereség minket nem tört le, hanem még jobban összekovácsolt.” – tekintett vissza a vasárnapi összecsapásra Patai Benjamin, akinek felvetettük, hogy az a vasárnapi összességében egy értékes meccs lett a TFSE-nek.

“Igen, én is így érzem. Idegenben egy Európa Kupás csapatnál, ráadásul az új miskolci csarnokban egy ilyen mérkőzést játszani nekünk nagyon értékes. A két csapat között a papírforma szerint nagyobb különbség van.” – tette hozzá a TFSE-MTK másodedzője.

Fotó: MTK Budapest

Nehéz menetben van a TFSE-MTK. A DVTK után egy újabb Európa Kupás rivális, a Győr vár a fővárosi együttesre.

“A fő hangsúly a csapatnál a héten az volt, hogy az eddig is jól működő védekezésnek még nagyobb jelentőséget adjunk és még jobban letisztázzuk a dolgokat. A támadás jó ideje döcögősen megy, de azon belül ott sem az újításokra, inkább csiszolásokra van szükség. Bosszantó, hogy nem csináljuk meg a megfelelő elszakadást vagy az elzárást. Egy méteren múlik, hogy sikerül-e jól sprintelnünk és ziccert dobunk vagy a kettő-kettő helyzeteknél úgy lépünk fel, hogy legyen passzsáv vagy ne legyen. Sokszor úgy éreztük, ha kicsit figyelmesebbek vagyunk a saját részleteinken belül, akkor az eladott labdák számát csökkenteni tudjuk és több rádobásunk lehetne. Ebből adódóan csökkennének a leindításokból kapott pontok, amiknek a miskolci meccsen is nagy szerepe volt a vereségünknél.” – mondta Patai Benjamin a heti feladatokról.

A DVTK ellen cél volt, hogy Cheridene Green pontjait minimalizálja a TFSE. Ezúttal hasonlóan nagy feladat lesz Beatrice Mompremier megállítása.

“Ő a fő fókusza a győri támadásoknak. Minden köré épül és amiben nagyon extra, hogy a dobások után mennyi támadólepattanót szed és az akción kívüli 50%-os helyzetekből sok labdát tud szerezni. Ponterősen játszik, rengeteg faultot harcol ki. Nagyon ott kell lenni fejben. Nem lehet ilyen klasszis játékost teljesen kivenni a meccsből. Szeretnénk megnehezíteni a dolgát és azt elérni, hogy minden egyes pontért meg kelljen küzdenie. Természetesen a többi játékosra is oda kell figyelni. Szeretném kiemelni Török Ágit, aki már évek óta stabilan ott van. Nagyon tehetséges, mindenhonnan tud pontot szerezni, kívül, belül játszik.” – mondta Patai Benjamin, aki korábban dolgozott Győrben.

“Győrben kezdtem magyar edzői pályafutásomat. Hálás vagyok Fűzy Andrásnak a lehetőségért!” – tette hozzá a fiatal szakember.

Fotó: MTK Budapest

Az UNI-Győr – MÉLY-ÚT az elmúlt öt mérkőzését elveszítette, de Patai Benjamin hangsúlyozta lapunknak, hogy nekik az aktuális riválisuk nehézségeivel nem szabad foglalkozni a felkészülésnél.

“A Győr nehéz időszakot él. Sérülésekkel küzdenek, játékoscsere is volt. Ez hosszabb távon szerintem rendeződni fog náluk. Bár több vereséget szenvedtek el az utóbbi időben, de ilyenkor mindig figyelembe kell venni az ellenfeleiket és azt, hogy milyen körülmények között születtek azok az eredmények. Én nem gondolom, hogy messzemenő következtetéseket ebből le lehet vonni. Ők is nagyon motiváltan fognak érkezni, ahogy mi is. Kemény, küzdős meccsre számítok. Mindenki ismeri a másik játékosait, figuráit. A napi forma lesz a döntő. A szívnek, a koncentrációnak a helyén kell lennie. A nap végén az fog dönteni, hogy ki akarja jobban a győzelmet.” – tette hozzá a TFSE-MTK másodedzője.

A fővárosi együttes új légiósa Ja’Tavia Tapley a DVTK ellen 21 pontot elérve bizonyult a csapat legeredményesebbjének.

“Örülünk annak, hogy csatlakozott hozzánk. Lelkes, jó szívű embert ismertünk meg. Igyekszik beilleszkedni. A csapattársai nagyon kedvelik. Természetesen neki is kell még egy kis idő. Statisztika alapján szép számokat produkált, de talán még több van benne. Kulcsfontosságú lehet az évadban, hogy segítsen nekünk támadásban és védekezésben. Azáltal, ha az ellenfél jobban rá fog koncentrálni, a többieknek is több lehetőségük adódhat. Reméljük, hogy mindenki élni fog ezzel.” – tette hozzá Patai Benjamin, aki a Piros csoportos MTK-TFSE csapatának vezetőedzője is, így még nagyobb rálátása van az eddig igencsak jó benyomást keltő fiatalokra.

“Az év eleje óta sokat foglalkozunk velük egyéni képzéssel, videózással. Biztatjuk őket a pályán és pályán kívül is. Intelligens fiatalokról van szó, akiknek a tanulmányok is nagyon fontosak. Sok edzésen vesznek részt. Kettős vagy a MEFOB mérkőzéseivel kiegészülve hármas terhelést kapnak. Reméljük, hogy hosszú távon ezek a többlet játékpercek más bajnokságokból kamatozni fognak náluk. Büszke vagyok a fiatalokra! Fontos megjegyezni, hogy a rangidősek is szépen segítik, biztatják őket. Tőlük is sokat tudnak tanulni.”

Fotó: MTK Budapest

Hirdetés