Hirdetés
Magyarország

A Győrt fogadja bajnoki rangadón az Atomerőmű KSC Szekszárd:

:

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

Hirdetés

Vasárnap 17 órától az Atomerőmű KSC Szekszárd az UNI-Győr – MÉLY-ÚT együttesét látja vendégül bajnoki rangadón. A találkozó előtt Horváth Zsófiát, a szekszárdiak másodedzőjét kérdeztük a várakozásairól.

Január 16., vasárnap
17:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – UNI-Győr – MÉLY-ÚT
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Tóth Cecília, Farkas Gábor, Goda László (Fekete László)

Az Atomerőmű KSC Szekszárd szerdán 73-64-es vereséget szenvedett az MBA Moszkvától az Euroligában. Mindössze hét játékossal, három meghatározó embere nélkül is az utolsó percekig nyílttá tette a csatát a KSC.

“Büszke vagyok a csapatra! A végén nagyon sajnáltam a lányokat, hatalmasat küzdöttek. Teljes kerettel ez nyerhető meccs lett volna. Bár a sportban soha nincsen “ha”, így nem tudjuk mi lett volna abban az esetben. Ráadásul teljes kerettel szerepelni mindig más. Itt az volt az extra, hogy minden bevethető játékos érezte: “mi vagyunk itt, nekünk kell mindent beleadni” és úgy gondolom, hogy ennek szellemében kiemelkedőt mentek. Ami szerintem nagy dolog volt, hogy bár magassági fölény jellemezte a moszkvaiakat négy fizikális magas játékossal, de egálban tartottuk a lepattanócsatát, mindössze néggyel gyűjtöttek többet. Haladni kell tovább és nagyon remélem, hogy ezúttal is sikerül túllendülni a pillanatnyi csalódáson, ahogy az eddigi Euroliga meccseket követően ezt mindig megtettük. Igyekszünk ebből a meccsből is tanulni.” – tekintett vissza a szerdai találkozóra Horváth Zsófia.

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

Az UNI-Győr – MÉLY-ÚT lesz a szekszárdiak következő riválisa. A győriek Jordin Canada és Albina Razeva szerződtetésével erősítették meg a keretüket az ünnepek alatt. A múlt héten a címvédő Sopront 76-73-ra múlták felül. Horváth Zsófiát arról is kérdeztük, hogy milyennek értékeli a győri keret felfrissítését.

“Elég sikeresnek.” – fogalmazott a szekszárdiak másodedzője. “Hatalmas dolog minden csapat életében, ha sikerül elcsípni a Sopront. Ez biztos, hogy lendületet ad nekik. Látszik, hogy az új irányító jó sebességet, jó játékot hozott. Az új center az eddigi két mérkőzése alapján Beatrice Mompremier mellett kiegészítő szerepet tölthet be. Azt viszont nagyon szépen csinálja. Alapvetően a csapat stílusa nem változott. Az évad elején érezhetően gödörben volt a Győr, de abból már az új játékosok érkezése előtt megindultak felfelé és ebben adott nekik friss lendületet a két légiós.”

Fotó: Krizsán Csaba

A két csapat októberi mérkőzését 80-59-re nyerte a Szekszárd. Arról is kérdeztük Horváth Zsófiát, hogy stílusban mekkora változást hozott a győrieknél a keret átalakulása.

“Az őszi meccsünkön Dubei Debóra hiányzott, most Török Ági nem lesz. Ezt is figyelembe kell venni. A játék képe az új érkezőkkel nem változott, benyomásaim alapján figurálisan sem. Azzal mindenképpen számolhatunk, hogy egész héten tudtak készülni. Emiatt egy kis újdonságot lehet, hogy terveznek, de nem hiszem, hogy nagyot. Ahogy mondtam, a játékstílus, a repertoár érdemben nem változott.” – tette hozzá Horváth Zsófia.

A győri együttest nézve Beatrice Mompremier 20.1 pontot és 12.5 lepattanót átlagol, amivel kiemelkedik a magyar mezőnyből. Horváth Zsófiával arról is beszéltünk, hogy a kiváló center mellett mire kell figyelniük.

“Amire figyelni kell, a játékuk lassítása.” – válaszolta a szekszárdiak másodedzője. “Nem feltétlenül egy rohanó csapat a Győr, de szépen játsszák a tranziciókat. Amikor csak lehetőség van rá, akkor a gyorsindításokat is. Amikor jó formában vannak, márpedig most abban vannak, akkor a távoli dobásokat szintén jó százalékkal értékesítik. Akár Sabina Oroszova, akár a kisembereik. Rohanásba nem szabad belemenni, hogy sok könnyű kosaruk legyen. Mompremier erős dupla-duplát átlagol. Nem gondolom, hogy nulla pontra, nulla lepattanóra kell levinni. A fizikálitással, ahogy neki, úgy a mi centereinknek sincs problémája és ha ilyennel találkozik, akkor kizökkenthető. Fontos, hogy a Moszkva meccshez hasonlóan ne verjenek minket agyon lepattanókban. Többször beszéltünk arról, hogy a mérkőzés kezdete nagyon fontos számunkra, de a Győr olyan játékerőt képviselő csapat, ahol nem lesz elég negyednyi jó játék. Az egész meccsen maximális koncentrációra lesz szükség.” – összegzett Horváth Zsófia.

Fotó: Krizsán Csaba

Hirdetés