Hirdetés
Európa

A hajrába fordulnak az európai bajnokságok:

:

Hirdetés

A hétvégén a kényszerszüneten lévő olasz élvonal küzdelmeit leszámítva minden jegyzettebb ligában teljes fordulót rendeznek.

Oroszországban már a második forduló jön a középszakaszban. UMMC Jekatyerinburg – Nagyezsda Orenburg és Novoszibirszk – Dinamo Kurszk csatákra készülhetünk a felsőházban. Mindegyik gárdának jó ráhangolódás lesz a nemzetközi kupák folytatása előtt. Törökországban a Fenerbahce már pénteken lejátszotta a mérkőzését és 103-51-re kiütötte a Canik alakulatát. Az Ormanspor a Cankaya, míg a Galatasaray a Besiktas ellen hangolódhat a jövő heti Török Kupa nyolcas döntőre.

Spanyolországban a Salamanca az Araski, míg a Gernika az Ensino Lugo vendége lesz. A Girona az Al-Qazares alakulatát fogadja, míg a Valencia a Tenerifét. A Spanyol Kupa nyolcas döntője előtt mindegyik élcsapatnak jó ráhangolódást kínálnak ezek az előzetesen kötelező győzelmekként elkönyvelt fellépések. Simon Zsófia csapata a Mann Filter Casablanca a Quesos El Pastor otthonában szerepel. Franciaországban a klubtörténeti sikerrel fennállása első Euroliga negyeddöntőjét kivívó Lyon-hoz a Landernau látogat. A keretét megerősítő Lattes Montpellier a Hainaut Basket alakulatát fogadja. A Bourges kötelező sikerre készül a Charnay ellen. A hétvége rangadója a Landes – Roche Vendee csata lehet.

Lengyelországban a Gdynia a Wisla Krakow-t fogadja, míg a CCC Polkowice a Poznan ellen gyűjthet be újabb sikert. Az élbolyból a Artego Bydgoszcz – Gorzów, a Ślęza Wrocław pedig az AZS Uniwersytet Gdański csapatát látja vendégül. Szlovákiában a Pöstyén nem lép pályára, a Rózsahegy és a Kassa kötelező sikert arathat. Csehországban folytatódnak a 2-4. és a 6-9. helyezettek között a bajnoki középszakasz küzdelmei. Romániában az első vereségét elszenvedő Sepsiszentgyörgy a Targoviste ellen folytatja. A Szatmárnémeti – Brassó és az Arad – Kolozsvár csaták is érdekesnek ígérkeznek.

Hirdetés