Hirdetés
Archivum

A hajrában a bakui elõkészületek:

:

Hirdetés

Július 21. és 27. között Baku ad otthont a 2019-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak (European Youth Olympic Festival). A 14-18 éves sportolók európai mini-olimpiáján a leány kosárlabda válogatottunknak is szurkolhatunk.

A bakui seregszemlén 50 nemzet képviselõi 10 sportágban összesen 135 aranyéremért küzdenek. Mivel nagyon feszített a menetrend, így bár a hivatalos megnyitó csak vasárnap este lesz, szombattól már több sportágban megkezdõdnek a küzdelmek.

Az U16-os válogatottunk szövetségi kapitányával Igor Skocovski-val több beszélgetést is közöltünk. A szakember hangsúlyozta, hogy a nyolc csapatos leány kosárlabda torna kiválóan illeszkedik a felkészülés menetrendjébe. Egy hónappal a kontinenstorna elõtt mérhetik fel a szakmai stábok, hogy hol tartanak az építkezésben.

Szervezett keretek között, rangos ellenfelek ellen, de mégsem nyomasztó eredménykényszer mellett a helyosztókkal együtt öt meccset vívnak a résztvevõk Bakuban. Válogatottunk hétfõn magyart idõ szerint 11 óra 45 perctõl Lengyelország ellen debütál. Kedden 14 órától Csehország lesz a rivális, majd szerdán 11 óra 45 perctõl a törökök ellen zárjuk a csoportmeccsek sorát.

Fotó: MOB

Fotó: MOB

A MOB honlapja rávilágít, hogy az ifjúsági olimpiai fesztiválokon Magyarország kifejezetten eredményesnek számít: a nyári versenyeken eddig 222 érmet nyertünk, köztük 75 aranyat. Bakuban a magyar csapat 88 sportolóval képviselteti magát. Egyedül röplabdában nem leszünk érdekeltek, ellenben a kosárlabdán túl úszásban és atlétikában például 16-16 honfitársunkért is szoríthatunk.

A hivatalos kisfilm:

Hirdetés