Hirdetés
Utánpótlás

A hajrára fordulnak a korosztályos bajnokságok – helyzetkép a Soproni Darazsak Sportakadémia csapatairól:

:

Fotó: Soproni Darazsak Sportakadémia

Hirdetés

A végjátékukhoz érkeznek a korosztályos bajnokságok. A szezon utolsó két hónapjára fordulva Czirják Szilvia, szakmai vezetővel tekintettük át, hogy a Soproni Darazsak Sportakadémia kiemelt versenyző csapatai milyen kihívásokkal néztek szembe az elmúlt időszakban és miként alakulnak a célkitűzések a folytatásban.

A Soproni Darazsak Sportakadémia junior gárdája a rájátszás Piros-csoportjában jelenleg a hatodik helyen áll. Hollós Dániel együttese a teljes szezont nézve 7 győzelmet és 8 vereséget jegyzett.

„A juniorok szezonját nagymértékben határozta meg az, hogy január második felétől tudott a súlyos térdsérülés után két válogatott kerettag játékos – Pfeiffer Virág és Egresits Réka – visszatérni és teljes értékű munkát végezni. Ők jelentősen emelték a csapatteljesítmény színvonalát. Komoly feladatot adott az edzői stábnak a visszaintegrálás folyamata, másrészt a játékstílust is módosították, a posztok közötti kapcsolatokat pedig újra kellett építeni. Ősszel hullámzóan kosárlabdáztunk a hiányzók miatt, többször fiatalabbakkal kellett feltölteni a keretet. Az ekkor elszenvedett vereségek miatt előfordulhat, hogy keresztjátékban kell kiharcolni az „A” döntős részvételt, de összességében már jó úton haladnak.” – mondta a junior csapatról Czirják Szilvia, a Soproni Darazsak Sportakadémia szakmai vezetője.

„A kadett csapatunk nagyon eredményes őszi alapszakaszt produkált, látványos, gyors és agresszív játék jellemzett minket. A csapatban nincs magas játékos, így adta magát ez a harcmodor. Ezt a játékszemléletet nagyon szépen vittük addig, amíg a csapatot el nem érte a Covid járvány január közepén. Komoly törést jelentett a fejlődésünkben, sokszor előfordult, hogy mindössze négyen, öten tudtunk edzeni. Megtépázta az erőnlétünket a betegség, sokat kellett a lelkekkel is törődni az elmúlt hetekben. Az ősszel megszerzett győzelmeink száma – hacsak váratlan eredmények nem születnek – bevisz minket az „A” döntőbe keresztjáték nélkül. Szeretnénk a májusi döntőre olyan állapotba kerülni, hogy a harcot nyílttá tudjuk tenni! – összegzett a Soproni Darazsak Sportakadémia szakmai vezetője.

A serdülőknél címvédőként várták a szezont a soproniak, de ebben a korosztályban évről évre nagy a változás. Stoics Judit vezetőedzőnek is új csapatot kellett építenie.

„A serdülő érdekes korosztály, nagyon hullámzik a mezőny teljesítménye, nem lehet kiszámolni előre, hogy egy adott szezonban melyik csapat milyen erőt képvisel. Tavaly a mi serdülőink toronymagasan nyerték a bajnokságot, de idén a játékosállomány szinte teljesen kicserélődött. Alapoktól kellett kezdeni az építkezést, és a csapat szerkezete is más lett. Hasonlóan a kadethez, alacsony szerkezetű a gárda. Hajtós, agresszív, kosárlabdára kellett nevelni a játékosokat, mellyel megharcolt a szakmai stáb az őszi időszakban. Tanulták a komfortzónájukon kívüli edzést, határaik feszegetése sok erőfeszítést igényelt. A sok és minőségi munka azonban kifizetődött, mert ők már az „A” döntő felé vették az irányt. A főtábla selejtező fordulókban eredményességben is megmutatkozott ez, de a játék képe is sokat javult, vissza tudták adni versenyhelyzetben az edzésen elsajátított tudásukat. Ősszel a középházban szerepeltek, nem a legjobbak között. Jelenleg még kevés élcsapattal találkoztak, viszont akikkel játszottak, velük nagyon jó mérkőzéseket vívtak.” – fogalmazott Czirják Szilvia, a Soproni Darazsak Sportakadémia szakmai vezetője.

Hirdetés