Hirdetés
Magyarország

A harmadik is megvan! Továbbra is veretlen a Sopron az Euroligában

Sopron Basket – Famila Schio 67-58 (21-21, 15-15, 20-12, 11-10)

Euroliga, 3. forduló
Sopron
Amel Dahra, Macdonald Iain, Vavrova Veronika

Sopron Bakset: Fegyverneky 8/6, Williams 17, Varga A. 2, Jovanovic 11, Határ 25. Cserék: Gaye -, Varga S 4.

Famila Schio: Mestdagh 8/6, Sottana 4, Gruda 12, Laksa 17/15, Collier 4. Cserék: Dotto 3/3, Verona 2, Andre 6, Keys -, Crippa 2.

Hirdetés

Varga Alíz kosarával indult a találkozó, majd Határ is betalált közelről. Williams ziccerével 6-0-ra vezetett a Sopron. Collier dobta a vendégek első kosarát, de Williams újabb villanása után már időt kellett kérnie az olaszoknak. A Sopron azonban továbbra is irányította a mérkőzést. Williams és Jovanovic kosarat szerzett. Mestdagh egy triplával hozta közelebb az olaszokat, Laksa bedobta a második tripláját. Határ remek centerjátéka és Williams duplája azonban elég volt ahhoz, hogy maradjon a hazai vezetés. 16-13 és 16-15 is volt a táblán. Gáspár Dávid 18-18-as állásnál kért időt. Hármassal vették át a vezetést a vendégek. Határ dobott be egy büntetőt, Varga Sára pedig kettőt, így gyorsan egyenlített a Sopron. 21-21.

Fotó: Tóth Zsombor/Sopron Basket

Határ szerezte a második negyed első két kosarát. Határ ellenállhatatlanul játszott, zsinórban hat pontot szerzett, jött is az olasz időkérés. Határ büntetőjével folytatódott a mérkőzés. Gruda szerezte a vendégek első kosarát ebben a negyedben, négy percet kellett rá várni. Jovanovic büntetőzött remekül, Gruda rázta meg ismét magát az olaszoknál. Nagyon jól kosarazott a Sopron. Határ újabb kosarat szerzett, de betalált Williams is. A negyed derekán 34-25 volt a táblán. Két gyors olasz kosár és jött is Gáspár Dávid újabb időkérése. A folytatásban kevés kosár esett, sok volt a hiba mindkét oldalon. A Famila Schio döntetlenre mentette az eredményt. 36-36.

Fotó: Tóth Zsombor/Sopron Basket

Határ kosarával indult a második félidő, amire Mestdagh triplával válaszolt. Williams is betalált. Fegyverneky triplája jókor jött a magyar csapatnak, 43-43-ra egyenlített. Fegyverneky gyorsan megdobta második hármasát is, elképesztő bravúrkosár volt. 46-46-os állásnál, Varga Sára dobott be két büntetőt, Jovanovic is a vonalról volt eredményes. Négy ponttal vezetett a Sopron, amikor négy perc volt hátra a harmadik negyedből. Jovanovic mezőnyből is betalált, azonnal időt kért a Schio. Hosszú gólcsend után Határ dobott egy kosarat, az ellentámadásból Dotto volt eredményes.  A negyed utolsó pontjait Fegyverneky szerezte büntetőkből. 56-48.

Fotó: Tóth Zsombor/Sopron Basket

Gruda szerezte az utolsó negyed első kosarát. Három percig egyik csapat sem talált be. Mestdagh duplájával négyre zárkóztak a vendégek. Határ állhatott a vonalra, de csak az egyiket dobta be. Az olasz kispad  reklamálásért kapott technikait, Jovanovic pedig köszönte szépen és bedobta a büntetőt. Gabby Williams mezőnyből dobott fontos két pontot. Gyors kosárváltást követően – négy perccel a vége előtt – 62-54-re vezetett a Sopron. Gabby Williams büntetőkkel tette közé a “tizet”. A Famila Schio időkéréssel próbálkozott, de a Sopronnak ezen az estén nem volt ellenszere. Határ Bernadett volt a magyar bajnok hőse, extraklasszis teljesítményt nyújtott a találkozón. 67-58.

A Sopron Basket három győzelemmel kezdte az Euroligát.

Hirdetés