Hirdetés
Archivum

A harmadik mérkõzés jön a török döntõben:

:

Hirdetés

A Cukurova és a Fenerbahce párharcában hétfõn magyar idõ szerint 16 óra 45 perctõl rendezik a török bajnoki finálé harmadik felvonását. A Cukurova otthonában lebonyolított elsõ két összecsapás után 1-1 az állás. A harmadik és a negyedik találkozóra a Fenerbahce otthonában kerül sor.

Fotó: milliyet.com.tr

Fotó: milliyet.com.tr

Hatalmas fordulatokat és óriási sportélményt adott a török döntõ elsõ két meccse, amiket múlt héten Mersinben a Cukurova otthonában rendeztek. A címvédõ Fenerbahce az elsõ találkozót 13 pontos elõnybõl bukta el egy olyan végjátékban, ahol a játékvezetõk is túlszerepelték magukat. A második derbin hasonló izgalmak jöttek, de itt végül a Fener 69-67-re szállította a szurkolói által annyira, de annyira remélt idegenbeli gyõzelmet. Ez azt jelenti, hogy hétfõn és szerdán saját közönségük elõtt két gyõzelemmel behúzhatják az újabb bajnoki címet.

Az elsõ összecsapás a 41 pontos Chelsea Gray zseniális egyéni teljesítményét hozta. Neki köszönhetõ, hogy ekkor a Cukurova nem botlott. A második meccsre kiegyenlítettebbé vált a hazaiak támadójátéka, hiszen Gray mellé Ndour és Bone is megérkezett. Ugyanakkor a Fener is tudott váltani. Valerie Garnier meglépte azt, amit az elõdöntõben a Galatasaray ellen is. Bria Hartley és Anastasiya Verameyenka lett a kimaradó légiós, Kiah Stokes és Cecilia Zandalasini került a csapatba helyettük. Az olasz klasszis 12 ponttal zárt, de Stokes is 6 pont, 5 lepattanós teljesítményt szállított. Velük egy alacsonyabb szerkezetû, de gyorsabb játékra képes a Fener. Valamivel a védekezésük is jobban mûködik.

Fotó: milliyet.com.tr

Fotó: milliyet.com.tr

A két csapat között az elsõ két találkozón a statisztikákat tekintve nagy különbség nem mutatkozik. A második derbin hiába szedte jobban a lepattanókat a Cukurova. A Fenerbahce több szerzett és kevesebb eladott labdával, második esélybõl elért pontokkal és hibátlan 10/10-es büntetõzéssel tartotta kézben az irányítást. A Cukurovának lépéshátrány, hogy már nem csak Iagupováék távozásával kell megküzdniük, de a sérülés után nem 100%-os Kim Mestdagh sem tud érdemben hozzátenni. A török mag az utóbbi hetekben szintén többet hibázik, így a Gray, Bone, Ndour trión múlik minden. Igaz, ha nekik elsül a kezük, akkor bárhol bármikor esélyesek, még ilyen felállásban is. A Fener-nek akár az egyéni klasszisokat, akár a játékot nézve több opciója van. Ha tud hasonlóan hatékony lenni, mint meghatározó pillanatokban pénteken, akkor joggal várhatja bizakodva a következõ napokat.

Hirdetés
Hirdetés