Hirdetés
Magyarország

A harmadik negyed döntött a Sopron gironai vendégjátéka során:

:

Hirdetés

A Sopron Basket a női kosárlabda Euroliga harmadik fordulójában 64-58-as vereséget szenvedett a Spar Citylift Girona otthonában. A küzdelmes mérkőzés sokáig nyílt volt, a harmadik negyed hajrájában került 10 pont feletti lépéselőnybe a spanyol bajnok és a záró szakaszban őrizte a vezetést.

Nem indult jól a mérkőzés, az első percekben 10-2-re szakadt el a Girona. Gáspár Dávid gyorsan időt is kért és ekkor rendezte sorait a Sopron. January tripláját követően 14-12-nél már a mieink jártak előrébb. Az első szakaszt pedig January három büntetője zárta, ami 17-14-es előnyt eredményezett. A második negyedet Aleksandra Crvendakic triplája vezette fel, így 20-14-re módosult az állás. Küzdős, de kifejezetten élvezetes mérkőzést láthattunk. A sok nagy csatát látott Fontajau lelátójáról végig hallatszódott a kis soproni küldöttség lelkes biztatása is.

Fotó: FIBA.Basketball

A második szakasz közepe a hazaiaknak sikerült jobban, egy 9-2-es gironai futás után időt is kért Gáspár Dávid. A félidőig 2-4 pont között őrizte előnyét a Girona. Ami viszont aggasztóbb volt, hogy Briann January a combjához kapott. Le kellett cserélni és már nem is térhetett vissza. A 30-28-as félidőben az amerikai légiós kiválása mellett a 35%-os mezőnymutató és a rivális 7 támadó-lepattanója okozott fejfájást. Második esélyből 10 pontot értek el a hazaiak. A harmadik szakaszban mindezek ellenére Crvendakic triplája után 33-32-re fordított a Sopron.

A harmadik etap utolsó négy perce viszont a Girona fölényét hozta. Brittney Sykes állt a csapat élére, aki 10 pontot szerzett ebben a periódusban. A dudaszós triplájával már 50-37-re vezetett a Girona. A Sopron azonban nem adta fel, végig volt tartása és még a záró szakaszban is sikerült látótávolságba érni. Amikor három perccel a vége előtt Fegyverneky Zsófia triplája célt ért, 57-53-ra visszajött a magyar bajnok. A hajrában nem engedte ki a kezéből a sikert a Girona. A meccset Crvendakic hármasa zárta, amivel kialakult a 64-58-as végeredmény.

Eredmény

Spar Citylift Girona – Sopron Basket 64-58 (14-17, 16-11, 20-9, 14-21)

Legjobb dobók

Spar Citylift Girona: Magali Mendy 16/3, Adaora Elonu 11, Roso Buch 11/3, Brittney Sykes 11/3.

Sopron Basket: Aleksandra Crvendakic 19/15, Tina Jovanovic 16, Jelena Brooks 10, Briann January 6/3.

Statisztika

 

Hirdetés