Hirdetés
Archivum

A harmadik negyed jól sikerült a Gyõrnek:

:

Hirdetés

A Gyõr 97-60-as vereséget szenvedett a Jekatyerinburg otthonában. Fûzy Ákos együttese az elsõ két negyedben nagy hátrányba került, de a harmadik etapot 23-18-ra hozták Iva Ciglárék és ezzel sikerült kozmetikázni az eredményen.

A jelentõs idõeltolódás miatt közép-európai idõ szerint délután 14 órától lépett pályára a Gyõr Jekatyerinburgban. A szokatlan idõpont Hollingsworth-t nem zavarta meg, két duplájával 4-0-ra vezetett 1 perc játék után Fûzy Ákos csapata, melynek színeiben a kisebb sérüléssel bajlódó Nagy-Bujdosó Nóra a Pécs elleni rangadóra tartalékolva nem játszott ezen a találkozón.

Az összecsapás eleje jól sikerült, Sujanova is eredményes volt, de 6-6 után elkezdte a mérkõzést a hazai gárda is. Nem telt újabb két perc és Pondexter tripláját követõen 18-8-nál már 10 pontra hízott a differencia. Az elsõ etap végére igencsak belejöttek az orosz alakulat sztárjai. Az utolsó percbe fordulva már 29-13 állt az eredményjelzõn, de ekkor Õri egy triplával szépített. 10 perc után végül 31-16-ra vezettek a hazaiak.
 

A második negyed elején tovább nõtt a különbség. 37-16-nál, már 20 pontnál is nagyobb jekatyerinburgi elõnyt jegyezhettünk fel. Ekkor minden összejött Algirdas Paulauskas csapatának. A leglehetetlenebb helyzetbõl is betaláltak a hazaiak, de volt olyan is, hogy egy rossz Ambrosimova-büntetõ éppen Parker kezébe hullott, aki könnyedén tette vissza a labdát. Parker végig remek formát mutatott, nem sokkal késõbb egy triplával is kitûnt, majd egy leindítás végén éppen a találatával, 55-25-nél alakult ki a 30 pontos különbség. A szünetre 58-29-es állás mellett vonulhattak a csapatok.
 

20 perc játék után a gyõrieknél Hollingsworth 10 és Ciglar 5 pontot jegyzett, míg a másik oldalon Parker 15, Arteshina 8, Pondexter, Ambrosimova és Stepanova 7-7 pontnál járt. A félidõben az orosz klub egy nagyon ötletes játékkal szórakoztatta a közönségét. Emberi bowlingot láthattunk, hatalmas bábukat állítottak a pálya közepére és kis kerekes szerkezeten csúszhattak nekik a vállalkozó szellemû szurkolók. Az nyert, aki minél többet le tudott dönteni.

A játék képe alapján úgy nézett ki, hogy ezen az estén a helyieknek már csak ez a játék okoz izgalmakat, de szerencsére a harmadik negyed elején egy 8-0-s futással tett róla a Gyõr, hogy ne fulladjon unalomba a találkozó. Eredményes volt Hollingsworth, Sujanová, Ciglar és 58-37-nél Algirdas Paulauskasnak idõt kellett kérnie. A hazaiak ekkor rendezték a soraikat, de elsõsorban Ciglar remeklésének köszönhetõen 20 pont környékén tartotta a különbséget a Gyõr. A harmadik etap végén 76-52 állt az eredményjelzõn, ami azt jelentette, hogy 23-18-ra hozták ezt a szakaszt Fûzy Ákos tanítványai.

Sokba került a felzárkózás, mert a negyedik negyedre nem maradt ereje a Gyõrnek. Ekkor pillanatok alatt 30 pont felett állandósult a differencia. Ebben a szakaszban csak 8 pontot sikerül összehozni, miközben a hazaiak 21-ig jutottak. Az utolsó 10 másodpercben Ciglar kihagyott két büntetõt, majd a végsõ dudaszó pillanatában Abrosimova egy triplával alakította ki a 97-60-as végeredményt.

A Gyõrbõl, ahogy azt várni lehetett, csak Hollingsworth (16 pont, 5 lepattanó) és Ciglar (15 pont) tudta tartani a lépést az orosz csapattal. A másik oldalon heten is kétszámjegyû pontot szereztek. A legeredményesebbnek a 19 pontos Candace Parker bizonyult.

Eredmény
UMMC Jekatyerinburg – Uni Seat Gyõr 97-60 (31-16, 27-13, 18-23, 21-8)


Statisztika

Hirdetés