Hirdetés
Archivum

A harmadik negyed megpecsételte a PINKK sorsát:

:

Hirdetés

Lezárult az oroszországi Rosztov-na-Donu városában zajló EWBL torna. A második játéknapon a PINKK Pécsi 424 75-61-es vereséget szenvedett a Rostov-Don-SFEDU gárdájától.

Jól indult a mérkõzés, két perc alatt 7-2-es elõnyre tett szert a PINKK és az elsõ negyedben pár ponttal elõrébb is jártak. 10 perc után 15-14-re mentek a pécsiek. Nagy küzdelem, kemény védekezés jellemezte a pontszegény találkozót. A második negyed közepén 21-17 után egy 8-2-es sorozattal fordítottak az oroszok. A félidõt azonban Szücs Réka triplája zárta, aminek köszönhetõen 29-27-es magyar vezetésrõl érkezett el a nagyszünet.

A statisztikát figyelve is azt láthattuk, hogy kiegyenlített csata zajlott. Jól védekezett a PINKK, nem engedte könnyû dobóhelyzethez riválisát. Elsõsorban a 12 eladott labda és az oroszok 10 gyorsindításos pontja miatt nem tudott nagyobb elõnyt kialakítani Laczka Miklós gárdája. A harmadik negyedre viszont nagyot fordult a játék képe. A hazaiak 31-31 után 13-3-as sorozattal két és fél perc alatt elléptek. Fokozták a tempót az oroszok és extra dobásaik is bejöttek. Emellett magas posztokon is egyre nagyobb fölényben játszottak, amire nem volt válasz.

A harmadik etap végére a Rostov-Don-SFEDU elõnye 22 pontra nõtt és gyakorlatilag el is dõlt a gyõztes kiléte. A záró szakasznak 64-42-rõl futottak neki a felek. A küzdésre ezúttal sem lehetett panasz. A nagy hátrány ellenére a PINKK nem engedte el a meccset, igyekezett szervezett játékkal zárni oroszországi szereplését. Ennek köszönhetõen 19-11-re megnyerték ezt a szakaszt a pécsiek és így alakult ki a 75-61-es végeredmény. Jovana Markovic 14 ponttal és 9 lepattanóval lett a legeredményesebb. A PINKK a szereplését január 5-én és 6-án Kassán zárja, ahol a házigazda Young Angels Kosice és az Olimpia Grodno lesz a rivális.

Eredmény
PINKK Pécsi 424 – Rostov-Don-SFEDU 61-75 (15-14, 14-13, 13-37, 19-11)

Statisztika

Hirdetés