Hirdetés
Magyarország

A harmadik negyed ritmusváltásával megőrizte veretlenségét a Szekszárd

Atomerőmű KSC Szekszárd - NKA Universitas PEAC 89-74 (23-24, 22-18, 27-10, 17-22)

Bajnokság, 7. forduló
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Tóth C., Lengyel Á., Major Á. (Bodrogváry I.)

Atomerőmű KSC Szekszárd : Miklós 5/3, Studer 9/3, Gereben 8, Goree 12/3, Milic 23. Csere: Mányoky, Friskovec 18/9, Bálint 2, Krnjic 12.

NKA Universitas PEAC: Kiss 24/9, Nelson 15, Marshall 13/6, Wentzel 7/3, Dudasova 8/6. Csere: Sarok 3, Szücs 4, Selcova, Brajkovic.

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

A bajnokság 7. fordulójában, két eddig veretlen csapat rangadóján az Atomerőmű KSC Szekszárd 89-74-re legyőzte az NKA Universitas PEAC együttesét.

Veretlen csapatok rangadójához méltó hangulatban dobták fel a labdát Szekszárdon. Nikolina Milic és Kiss Virág kosárváltása vezette fel a találkozót. Milic jegyezte a hazaiak első hét pontját, amivel 7-2-es előnyre tett szert a KSC. Ezt követően Chelsea Nelson volt eredményes a pécsiektől, melyre Cyesha Goree válaszolt triplából. A folytatásban Nikolda Dudasova is betalált távolról, de Goree újabb villanása után 14-7-re elszakadtak a hazaiak és ekkor Csirke Ferenc időt is kért. A rövid eligazítás után Kiss Virág és Ty Marshall tripláival ledogozták a hátrányukat a pécsiek. Innen az első szakaszban már nem alakult ki hasonló arányú különbség. A Szekszárdnak 21-16-nál volt egy kisebb megugrása, de ezt követően 8-0-val 24-21-re fordítottak a vendégek. Végül 10 perc játékot követően 24-23 állt az eredményjelzőn. A második szakasz elején pontszegény mederben folytatódott a küzdelem. Az első két percben Sara Krnjic dupláját és Ty Marshall 2+1-es helyzetét rögzíthettük a jegyzeteinkbe.

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd

Fordulatokban a folytatásban sem volt hiány. Kiss Virág találata után a második negyed harmadik percében 29-25-re vezetett a PEAC, de innen a hazaiak vették az irányítást. A Szekszárd 11-0-s futást mutatott be, amivel 36-29-re lépett el. Bálint Réka, Gereben Lívia és a hét pontot jegyző Zala Friskovec voltak ezen sorozat motorjai. Nagyot harcolt a PEAC és mindent megtett, hogy mérkőzésben maradjon. Chelsea Nelson találatával kezdték meg a felzárkózást a vendégek, majd Kiss Virág és Nikola Dudasova értékesített hárompontost. Amikor pedig Dudasova ziccere célt ért, 39-39-nél utolérte riválisát a pécsi gárda. A szekszárdi kosárcsendet Nikolina Milic és Miklós Melinda találatai törték meg. Az ezzel visszaszerzett előnyét pedig a félidőig megőrizte a házigazda. 20 perc után 45-42-re vezetett a Szekszárd. A hazaiaknál a 13 pontos Nikolina Milic volt a legeredményesebb, míg a PEAC-nál Kiss Virág járt 15 pontnál. A harmadik negyedet Gereben Lívia büntetői vezették fel, melyet Cyesha Goree négy pontja követett. A vendégek az első két percben nem találtak be és ez idő alatt 50-42-re elszakadt a KSC.

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd

Zseljko Djokics együttese a harmadik szakaszban támadásban és védekezésben is ritmust tudott váltani. Studer Ági állt a szekszárdi együttes élére. Egymaga hét pontot szerzett, mellyel 57-46-os előnyhöz segítette csapatát. Először ugrott kétszámjegyűre a differencia a felek között. A folytatásban Nikolina Milic, majd Gereben Lívia volt eredményes. Zala Friskovec triplája pedig 64-46-ra alakította az eredményt. Ez összességében 19-4-es hazai futást jelentett. A pécsiek kosárcsendjét Szücs Réka büntetője törte meg, de ekkor egyértelműen a Szekszárd akarata érvényesült. Miklós Melinda triplájával 69-49-nél már 20 ponttal mentek a hazaiak, akiknek a 11-ből 7 mezőnykísérletük sikeres volt ekkor. A harmadik negyed hajrájában Sara Krnjic és Kiss Virág bizonyult eredményesnek, de a különbség nem változott. Az utolsó 10 percnek 72-52-ről vágtak neki a csapatok. A PEAC egy pillanatra nem adta fel és másfél perc alatt 6 pontot ledolgozott a hátrányából. Sőt, 74-61-nél már a pécsiek voltak egy 9-2-es futásban. Válaszul Zseljko Djokics kért időt, majd visszatérve Zala Friskovec értékesített triplát. A különbség 14-16 pont között állt be. A korábbiakhoz hasonló hullámzást mutatott a meccs hajrájára. Előbb a Szekszárdnak volt 81-63-nál egy megugrása, majd innen 81-69-re jöttek vissza a vendégek. A szekszárdi siker nem forgott veszélyben, végig 10 pont felett maradt a különbség. A találkozót Nikolina Milic négy pontja zárta le, amivel kialakult a 89-74-es végeredmény.

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés