Hirdetés
Archivum

A harmadik negyed végére felõrölte a Sopron a pécsieket:

:

Hirdetés

Egy kiegyenlített elsõ félidõ után a harmadik etap végére felõrölte a Sopron a pécsi együttest a Magyar bajnokság vasárnapi csúcsrangadóján. A rengeteg szabálytalanságot hozó, fordulatos összecsapáson a szünetben még 40-40 volt az állás, a harmadik negyedet azonban 19-9-re hozta Székely Norbert csapata. A bajnoki címvédõ 79-62-es gyõzelmet aratott és továbbra is veretlenül vezeti a bajnoki tabellát.

Ellentétes elõjellel várta a két csapat a rangadót. A pécsiek egy héttel ezelõtt súlyos vereséget szenvedtek a Gyõrtõl, a Sopron pedig szerdán kulcsfontosságú Euroliga mérkõzést nyert a Tarbes otthonában.

A Gyõr elleni találkozóhoz képest kevesebben látogattak ki a Lauber Dezsõ városi sportcsarnokba, de a hangulat, a feszültség a korábbi évek csúcsrangadóit idézte. Errõl gondoskodott az a tény is, hogy soproni színekben most lépett elõször pályára a pécsi csarnokban Sara Krnjic és Fegyverneky Zsófia.

A bajnoki címvédõ elsõ 4 pontját stílszerûen Fegyverneky Zsófia szerezte, ezzel is bizonyítva klasszisát, hiszen a nem éppen barátságos fogadtatás sem hatott az egykori pécsi kedvencre bénítóan. A Sopron nagyon jól kezdett és az elsõ percekben egyértelmûen kézben tartotta az összecsapást, ennek megfelelõen 7 perc játék után már 18-9 állt az eredményjelzõn.

A Pécs a Gyõr elleni találkozóhoz képest sokat keményített a játékán, ami a szabálytalanságok számában meg is mutatkozott. Az elsõ etapban 11 baranyai személyi hibát könyvelhettünk el. A játékrész utolsó három perce kisebb fordulatot hozott, a Sopron nem tudta tovább növelni elõnyét, a hazaiak pedig Horváth és Sarok büntetõivel 21-12 után 21-16-ra mentették az elsõ negyedet.

A második szakasz Sara Krnjic fegyelmezetlenségével kezdõdött. A korábbi években a pécsieket erõsítõ center 20 másodperc játék után szabálytalankodott, majd a reklámtáblán vezette le a feszültségét, ami technikai hibát ért. A hazaiak ebbõl a szituációból 3 pontot szereztek és ezzel 21-19-re felzárkóztak. Innentõl kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok. A soproniaknál Kurasova klasszis megoldásokkal szállította a pontokat (már az elsõ félidõben 10 egységnél járt), miközben a pécsi oldalon Raksányi és Pilav triplából volt eredményes.

Székely Norbert együttese védekezésben ebben a szakaszban kevesebbet nyújtott, mint az Euroligában megszokhattuk. Emellett pedig szembetûnõ volt, hogy a hazaiak milyen szép számban tudták leszedni a támadó lepattanókat. A szünetben 40-40 állt az eredményjelzõn és ha a pécsieknél nincs 12 eladott labda, akkor hatalmas meglepetésre akár vezethettek volna.

A Sopronra jellemzõ az idei évben, hogy a rangadókon rendre meg tud újulni a második félidõre és ez ezúttal is így történt. Zeljko Djokic együttese a harmadik etap elején még szabálytalanságokkal tudta tördelni, lassítani a játékot, de a palánk alatt ekkor már kirajzolódott a vendégek fölénye, amit Krivacevic és Horti könnyû pontjai is mutattak. A fordulat a harmadik szakasz közepén 47-46-os hazai elõnynél érkezett el. Összeállt a soproni védekezés, miközben Raksányiék egyre jobban fáradtak. Ugyanúgy, ahogy a Gyõr ellen, ezúttal sem érkezett a padról segítség a pécsieknél. 47-46 után Fûrész Dia tripláját követõen két perc alatt 57-48-ra lépett el a Sopron.

A harmadik negyed utolsó 5 perce összességében 13-2-es soproni futást hozott, így a negyedik felvonás 59-49-es állásról kezdõdhetett. A gyõztes kiléte a negyedik negyed elsõ három percében el is dõlt. Egy újabb Fûrész-tripla után már 70-53-as elõnyben volt a címvédõ.

A Pécs azonban nem adta fel és Zeljko Djokic idõkérése után az utolsó 5 percbe fordulva Murphy villanásaival 70-58-ra jöttek fel. Ennél közelebb azonban már nem került a hazai együttes. Az utolsó 5 perc, ahogy az egész mérkõzés, rengeteg szabálytalanságot hozott, de érdemben már nem változott a játék képe. A címvédõ megérdemelt és reális különbségû 79-62-es gyõzelmet aratott és továbbra is veretlenül vezeti a bajnokságot.

A Sopron legeredményesebbjei a 18 pontos Kurasova és a 15 pontos Horti voltak. A Gyõr elleni összecsapáshoz képest sokkal harciasabban játszó pécsieknél Murphy 16 és Raksányi 13 pontot szerzett.

Eredmény

Pécs 2010–UNIQA Euroleasing Sopron 62–79 (16–21, 24–19, 9–19, 13–20)

Hirdetés