Hirdetés
Magyarország

A harmadik negyedben döntött a Sopron, a címvédő maradt veretlen

Atomerőmű KSC Szekszárd - Sopron Basket 74-90 (21-19, 23-25, 8-25, 22-21)

Bajnokság, 11. forduló
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Földházi T., Kapitány G., dr. Mészáros B. (dr. Páli K.)

Atomerőmű KSC Szekszárd : Studer 15/3, Gereben 6, Mányoky 8/3, Friskovec 8/6, Goree 12. Csere: Miklós 8/6, Bálint 7/3, Krnjic 10.

Sopron Basket: Williams 16/9, Határ 14, January 16/12, Brooks 15/3, Varga S. Csere: Fegyverneky 9/3, Varga A. 14/3, Jovanovic 4, Gaye 2.

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

A bajnokság 11. fordulójának csúcsrangadóján a Sopron Basket 90-74-re legyőzte az Atomerőmű KSC Szekszárdot. Ezzel a címvédő megőrizte a veretlenségét és első helyen fordul az alapszakasz felénél.

Ünnepi pillanatokkal indult a rangadó, hiszen a csapatok bemutatatása után a szekszárdiak egy törzsszurkolója kérte meg mennyasszonya kezét. Nem sokkal később azonban már a játékosoké volt a főszerep. Cyesha Goree büntetőjével és Studer Ági tempójával gyorsan vezetést szerzett a KSC. Erre Határ Bernadett válaszolt, majd Gabby Williams triplájával már a Sopronnál volt az előny 5-3-nál. Az első szakaszban végig fej-fej váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Három pontnál jobban egyik fél sem tudott ellépni. 16-14-es soproni előnynél ezért a lehetőségért a címvédő támadhatott, de eladott labda és Határ Bernadett sportszerűtlen faultja lett belőle. Ebből 18-16-ra fordított a KSC, majd Varga Alíz triplájával 19-18-nál ismét a soproniaknál volt az előny. A negyed az utolsó három percében nem talált be a címvédő és ez idő alatt az ekkor már 8. pontját szerző Zala Friskovec villanásával és Mányoky Réka büntetőjével 21-19-re fordított a házigazda.

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd

A második etapot Studer Ági ziccere vezette fel, amivel az előbb említett három pontot először lépte át a különbség. A folytatásban Cyesha Goree és Határ Bernadett duplái, majd Briann January és Miklós Melinda triplái következtek. Állandósulni látszott a pár pontos hazai előny. Ezen Zseljko Djokics ellen megítélt technikai sem változtatott. 32-27-nél már Gáspár Dávid kért időt. Ekkor a soproniaknak hat eladott labdájuk volt. Visszatérve a pályára is a hazaiak akarata érvényesült, Studer Ági büntetőjével és Cyesha Goree duplájával 35-27-nél kialakult a félidő legnagyobb különbsége. Dana Evans és Nikolina Milic nélkül is jó ritmust diktált a házigazda. Határ Bernadett duplájával kezdte meg a felzárkózást a Sopron. Ezt követően pedig Varga Alíz állt a csapata élére négy ponttal. A szekszárdi kosárcsendet Studer Ági törte meg, de nem sokkal később 38-38-nál egyenlő volt az állás. A negyed hajrájában két remek triplát is feljegyezhettünk Gabby Williams és Mányoky Réka neve mellé, így végül 44-44-ről érkezett el a félidő. 20 perc után a hazaiak 26-ból 15 mezőnykísérletüket értékesítették, míg a vendégek 29-ből 17-et. A szekszárdiaknál a 13 pontos Studer Ágnes, a soproniaknál a 10-10 pontos Határ Bernadett és Varga Alíz voltak a legeredményesebbek.

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd

A harmadik negyedet Gereben Lívia találata vezette fel, majd Briann January öt pontjával vett új lendületet a Sopron. Továbbra is küzdős, kemény mérkőzést láthattunk, de ezúttal a Sopron feljavuló védekezése ellen több hiba csúszott a hazai gépezetbe. Amikor Fegyverneky Zsófia triplája és Varga Alíz ziccere után 54-46-nál Zsejko Djokics időt kért, már négy hazai eladott labdát jegyezhettünk fel. Az első félidőben összesen öt volt. Gereben Lívia sportszerűtlen hibája után négy pontot ért el a címvédő, így 58-46-nál először nőtt kétszámjegyűre a differencia. Határ Bernadett ziccere és Briann January újabb triplája után 19-2-es soproni futást regisztrálhattunk 63-46-nál. A hazaiak ismét időt kértek, mely után Sara Krnjic törte meg a szekszárdi kosárcsendet, de a folytatásban ismét tudta növelni előnyét a Sopron. A harmadik szakasz végjátékában Jelena Brooks büntetőivel már 69-50-re ment a címvédő. A játékrészt Mányoky Réka duplája zárta, de így is 69-52 állt az eredményjelzőn. 25-8 lett ezen szakasz vége.

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd

Az utolsó 10 percet Bálint Réka büntetői vezették fel. Határ Bernadett és Gabby Williams találataival azonban a 20 pontot ostromolta a differencia. Nem sokkal később pedig Jelena Brooks triplájával 76-56-nál kialakult az addigi legnagyobb soproni előny. Bár több, mint hat perc volt hátra, a címvédő sikere nem forgott veszélyben. A különbség 20 pont környékén állandósult. A játék képét jól mutatja, hogy a második 20 percben a Szekszárd mezőnyből 28-ból 12-t, míg a Sopron az első félidőhöz hasonlóan 29-ből 17-et értékesített. Az utolsó öt percbe érve Határ Bernadett kipontozódása is belefért a címvédőnek. A végjátékban fellazult védekezés mellett gyorsan estek a pontok. Hazai oldalon Cyesha Goree,  Gereben Lívia, Studer Ágnes és egy triplával Miklós Melinda is betalált. Soproni oldalon Jelena Brooks és Fegyverneky Zsófia pontjai zárták le az összecsapást. A Sopron Basket 90-74-es sikert ünnepelhetett a veretlenek remek hangulatú, kiváló iramú csatáján.

Hirdetés