Hirdetés
Archivum

A harmadik negyedben eldöntötte a DVTK a PEAC elleni rangadót:

:

Hirdetés

A DVTK 63-47-re verte a PEAC-Pécs együttesét a Közép Európai Liga 21. fordulójának rangadóján. Maikel Lopez csapata a harmadik negyedben zónával teljesen megzavarta a pécsieket. A játékrész végére elérte a 10 pontot a differencia és onnan magabiztosan kézben tartották az irányítást Ravenék.

A két csapat idegenbeli Európa Kupa mérkõzések után érkezett a rangadóra. A PEAC nem számíthatott LaToya Williams-re, így Zeljko Djokic kénytelen volt átalakítani megszokott kezdõcsapatát. A szokatlan hétfõ esti idõpont ellenére mindkét gárdát lelkes közönség bíztatta, akik egy sok hibát hozó elsõ félidõt láthattak.

A találkozó elején Reid találatával a PEAC szerzett vezetést. A pécsiek 3 perc alatt 8-2-re léptek el Kaposi büntetõi után. A DVTK nem kezdett jól, ráadásul Sverrisdottir két perc alatt beütött két személyi hibát. Az izlandi klasszist lecserélte Maikel Lopez és a második negyed elejéig nem küldte vissza. Amikor ismét pályára lépett azonnal elkövette harmadik hibáját is. Így összesen két és fél pecret töltött a pályán az elsõ félidõben. Sverrisdottir-t Tobin váltotta, de a magassági fölényét nem tudta kihasználni. A hazaiak Raven találatával kezdték meg a felzárkózást. 14-10-nél pedig egy 12-2-es miskolci sorozat zárult le. A PEAC Kaposi büntetõivel jöhetett volna közelebb, de a fiatal játékos hibázott.

Az elsõ szakasz utolsó 10 másodperce töredezett játékot hozott, mely során a DVTK Jovanovic büntetõi után a vezetésért támadt. Jansone azonban támadóhibát vétett már a labda felvitelekor, így jöhetett a PEAC, amikor 1 másodperc volt hátra. Zeljko Djokic az idõkérésnél egy hibátlan figurát vázolt fel. Nagy-Bujdosó maradt õrizetlenül a palánk alatt. 10 perc után ezzel 19-17-re vezettek a pécsiek.

A második negyedre sem változott a játék képe. A Horváth Lillát váltó Kiss Virág pályára lépésével szerkezetet váltott a PEAC és a vendégek ifjú centere azonnal betalált. A játékot mindkét oldalról felesleges szabálytalanságok akasztották meg. Orozovic duplája után 23-20-ra vezetett a PEAC, de Raven labdaszerzése és indításból szerzett duplája után mégis a pécsiek kértek idõt. Érezhette Zeljko Djokic, hogy csapata nehéz perceket élhet át. Ez egy 8-0-s hazai széria kezdete volt, mely után 28-23-ra ellépett a DVTK. Ekkor a már 10 pontos Raven mellett megvillant Dubei és Czank is értékesített két büntetõt.

Ahogy az elsõ, úgy a második negyed végjátéka is a vendégeknek sikerült jobban. Az elmúlt mérkõzéseken extra formát mutató Nevena Jovanovic két villanása után rögtön egy pontra olvadt a differencia. Fél perccel a nagyszünet elõtt pedig Bukovszkit ítélték szabálytalannak egy belemenés gyanús esetnél. Reid két büntetõjével így 30-29-re zárkózott fel a PEAC. 20 perc játék után a DVTK 38, a PEAC 33%-al dobott mezõnybõl. Egyik csapat sem volt eredményes távolról, miközben Williams hiányában is jobban szedte a lepattanókat a vendég gárda. A pécsiek a festékbõl 16 pontot szereztek.

A harmadik negyed elején Jansone megszerezte a mérkõzésé elsõ tripláját. Nagy változás állt be a játékban, a DVTK zónája ellen nem találta a fogást a PEAC. Eközben pedig a hazai játékosoknak támadásban a palánk alatt is egyre több helyük volt. Zeljko Djokic két és fél perc után kért idõt, ekkor csapata még nem szerzett pontot. Az elsõ pécsi találatra 5 percet kellett várni. Raksányi volt eredményes. Sokáig a pécsi pontok számát mindössze ez az egy dupla szaporította. A DVTK remekül ismerte fel a lehetõségeket és Jansone két villanásával 41-31-nél már 10 pont mutatkozott a felek között. Érkezett az újabb pécsi idõkérés, mely után Nagy-Bujdosó volt eredményes. Reid találatával még 10 egység alá jöttek a vendégek, de Czank és Raven triplája 50-37-es hazai elõnyt eredményezett.

A záró szakasz elején Reid egy 2+1-es helyzetbõl még közelebb csalta a PEAC-ot, de ezt követõen a miskolci akciónál az elfáradó Kaposi Pálma három faultot is beütött fél perc alatt. A kipontozódása után gyakorlatilag magas posztokon variációs lehetõségek nélkül maradt a PEAC. A DVTK átgondolt és higgadt játékkal õrizte elõnyét. Ebben a negyedben Raksányi triplája után 52-43-nál jegyezhettünk fel a legkisebb különbséget. Az utolsó 4 percbe fordulva Jansone 2+1-es lehetõségét követõen a 16 pontot is elérte a differencia. Ekkor már annak az esélye is felcsillant hazai oldalon, hogy a 24 pontos pécsi vereség után az egymás elleni eredményt a maga javára tudja fordítani a csapat. Erre nem került sor, de a DVTK így is 63-47-es gyõzelmet aratott.

A PEAC LaToya Williams és a közelmúltban igazolt, de még nem bevethetõ Ieva Kublina nélkül a palánkok alatt sebezhetõ. Ez a probléma ezen az estén rossz dobószázalékkal párosult, ami megpecsételte a pécsiek sorsát. A DVTK szempontjából két kulcspillanata volt a mérkõzésnek. Az elsõ, hogy Sverrisdottir faultproblémái ellenére nem rogyott meg támadásban a csapat. A másik pedig a harmadik negyed zónája.

A mai találkozótól függetlenül a magyar csapatok egymás elleni eredményeit tekintve a MEL alapszakaszából a PEAC fordul elsõ helyen. Ezzel a gyõzelmével a DVTK megelõzte a mini-tabellán a Sopront.

Eredmény
Aluinvent-DVTK Miskolc – PEAC-Pécs 63-47 (17-19, 13-10, 20-8, 13-10)

Hirdetés