Hirdetés
Magyarország

A harmadik negyedben fordított a Győr a BEAC otthonában

ELTE-BEAC Újbuda - UNI Győr-MÉLY-ÚT 58-79 (18-17, 17-15, 14-27, 9-20)

Bajnokság, 19. forduló
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Györfy R., Lengyel Á., Sörlei A. (Sarkadi-Nagy Á.)

ELTE-BEAC Újbuda: Koch 6/3, Czank 20/12, Boros B 7, Boros J. 14, Juhász 5/3. Csere: Katona, Orosz 2, Dénes 2, Zsámár 2.

UNI Győr MÉLY-ÚT: Canada 10, Dubei 15/3, Varga 6, Oroszova 14/3, Dombai 4. Csere: Rozmán 2, Nagy 6/3, Weninger 12/6, Török, Baffy, Mompremier 10.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés

A 19. forduló mérkőzésén az UNI-Győr – MÉLY-ÚT 79-58-ra múlta felül az ELTE-BEAC Újbudát.

Dubei Debóra és Czank Tímea kosárváltása vezette fel az összecsapást. Az első szakaszban fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Az eredmény 10-9-es BEAC előnynél közel két percre befagyott. Ezt követően a hazaiak tudtak új lendületet venni, így Czank Tímea és Boros Julcsi találataival 16-10-re szakadtak el. A negyed hajrájában azonban Jordin Canada és Sabina Oroszova 18-17-re felhozta a vendégeket, így 10 perc játékot követően mindössze egyetlen pont választotta el a csapatokat. A második szakasz első találata Boros Julcsi nevéhez fűződött, majd nem sokkal később Czank Tímea triplát értékesített, így ismét a BEAC lépett fel kezdeményezőként az összecsapáson. Jordin Canada büntetői és Weninger Virág duplája után sokáig nem született győri pont. A magas emberei, Mérész Beatrix és Barnai Judit nélkül felálló BEAC pedig fokozatosan növelte az előnyét. Ugyan Rozmán Lilla megtörte a vendégek kosárcsendjét, de 33-23-nál Iványi Dalma időkérésre kényszerült.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

A győriek dolgát nehezítette, hogy a második negyed második felében Jordin Canadát is hosszú percekre le kellett cserélni. Ettől függetlenül rendezte sorait a Győr, Sabina Oroszova és Beatrice Mompremier hozta közelebb a vendégeket. A félidő hajrájában betalált Dombai Réka és a pályára visszatérő Jordin Canada, amivel 35-32-re módosította az állást. A félidőben a hazaiaknál Boros Julcsi neve mellett szerepelt 12 pont, a győrieknél a 7 pontos Dubei Debóra volt a legeredményesebb. A BEAC 35-ből 13-at, a Győr 29-ből 10-et értékesített mezőnyből. Óriási kérdés volt, hogy a harmadik negyed elején milyen irányt vesz az összecsapás. Folytatódik a győri felzárkózás vagy vissza tudja venni a kezdeményezést a BEAC. A válasz nagyon hamar megérkezett. Az első találatot még Juhász Angéla szerezte, de két és fél perc telt el, amikor 38-37-nél hosszú idő után először átvette a vezetést a Győr.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Weninger Virág egy triplával erősítette meg csapata előnyét, amivel 41-37-re alakult az eredmény. Ez 33-23 óta már 18-4-es futást jelentett. A BEAC egy triplával igyekezett kapaszkodni. Még 43-42-re visszajöttek Balogh Judit tanítványai. Jordin Canada, Dombai Réka és Beatrice Mompremier a második negyed hajrájához hasonlóan ismét előrébb lépett, amivel 49-42-re megugrott a Győr. A hullámzó mérkőzésen a BEAC-nak 51-49-nél ismét akadt egy felzárkózása. Erre azonban Weninger triplával válaszolt, ami egy 8-0-s sorozat felvezetése volt. 30 perc után így 59-49-re ment a Győr. Először volt kétszámjegyű előnye a vendég együttesnek. A záró szakasz elején közel két percig nem találtak be a felek. Nagy Dóra törte meg a kosárcsendet egy duplával és egy triplával, amivel 10 pont felett állandósította csapata előnyét. Mindent megtettek a hazaiak, de innen nem mutatkozott visszaút a BEAC számára. Jellemzően 11-13 egység között menedzselte előnyét a Győr, melynek keretébe Török Ági is visszatért. A csapatkapitány négy és fél percet töltött a pályán sérülése után. Az utolsó öt percet 67-56-os állást követően 12-2-vel hozták le a győriek, így alakult ki a 79-58-as eredmény.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés