Hirdetés
Magyarország

A harmadik negyedben fordított, majd megnyerte a mérkőzést az Atomerőmű KSC Szekszárd

Atomerőmű KSC Szekszárd - Ludovika-FCSM Csata 75-66 (20-28, 20-19, 13-4, 22-15)

Bajnokság, 5. forduló
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Praksch Péter Árpád, Nyilas István, Varga-Záray Katalin (Téczely Tamás)

Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer 6, Mányoky 2, Friskovic 16/6, Goree 15, Milic 11. Csere: Krnjic 15, Miklós 8/6, Vorpahl -, Bálint 2, Holcz -.

Ludovika-FCSM Csata: Horváth 20/18, Lelik 8, Hegedűs 2, Carey 9, Toman 5. Csere: Gyöngyösi 17/15, Balogh -, Angyal N. -, Böröndy 5/3.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

A hazai élvonal 5. fordulójában, a szombati játéknap nyitó mérkőzésén, az Atomerőmű KSC Szekszárd 75-66-ra győzte le a Ludovika-FCSM Csata együttesét.

A találkozó első pontjait szekszárdi oldalon Cyesha Goree szerezte, majd szinte azonnal Horváth Bernadett (Ludovika-FCSM Csata) is betalált a hárompontos vonalról (2-3). Ezt követően Lelik Réka is csatlakozott a pontszerzők sorába – így Goree újabb találata ellenére is – megtartotta korán kialakított előnyét a Csata együttese (4-5). Négy perccel az összecsapás kezdete után 6-11-et mutatott az eredményjelző tábla Tursics Krisztián csapata javára, így hazai időkérés következett. A rövid eligazításból visszatérve Stasha Carey-nek nem sikerült két büntetőjét értékesíteni, így a szekszárdiaknak alkalmuk nyílt egy kontra támadásra, melyből Nikolina Milic szerzett két pontot (8-11). A folytatásban Carey kijavította a büntetőknél elkövetett hiányosságait és egy közeli tempót értékesített (8-13). Ezt követően Zala Friskovec is betalált hazai oldalon, melyet azonnal Horváth Bernadett egy újabb triplája váltott fel, majd Goree kosarával 12-17-re változott az állás. Hegedűs Janka növelte tovább a vendégek előnyét. Annak ellenére, hogy kellemetlen sérülésekkel küzd jelenleg is a Ludovika-FCSM Csata együttese, hihetetlen agresszivitással és dominanciával játszották az első negyedet, melyet az eredmény is tükrözött. Két perccel a játékrész vége előtt – Böröndy Vivien távolijával – nyolc pontos előnyre tettek szert (14-22). Sara Krnjic törte meg a KSC rossz sorozatát magabiztos centerkosarával, csökkentve a felek közötti különbséget (16-22). Ezt követte még két sikeres találata, de Horváth, illetve Gyöngyösi Janka is közbeszólt, így a periódus végül 20-28-as budapesti előnnyel végződött.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

A második negyedet Sara Krnjic ziccere nyitotta (22-28). Közvetlenül ez után egy feldobást is kiharcolt Zseljko Djokic együttese, melyből Studer Ágnes értékesített egy tranzíciós tempót (24-28), ezzel egy teljesen más ritmust mutatott be a szekszárdi együttes. A Csata vezetőedzője kérte ki idejét. Egy perccel az etap kezdete után Sara Krnjic átlépte a 10 dobott pontot, és két egységre hozta fel együttesét (26-28). Ekkor Lelik Réka és Toman Petra találatai következtek (26-32), mely visszaállította a mérkőzés eddigi képét. Miklós Melinda jelentette a kulcsot a majdnem egál mérkőzéshez, ugyanis hárompontosával 31-32-re változott az eredmény a felek között. Ám 33-32-nél Bálint Réka közelijével vette át a vezetést csak igazán a hazai csapat, melyhez Zala Friskovec adott még plusz két pontot (35-32). A Csata viszont egy másodpercre sem hagyta magát, hihetetlen koncentrációt tanúsítottak Tursics Krisztián játékosai, és 35-35-nél Gyöngyösi Janka triplájával újból kiegyenlítettek. Ekkor Goree és Mányoky adta csapata kezébe az irányítást (39-35), mely időkérésre kényszerítette a vendégek vezetőjét. Visszaérkezve a Szekszárd tovább folytatta a hajrát, Nikolina Milic harcolta ki két büntető jogát, melyből egyet értékesített (40-35). Ezt követően újra a Horváth – Gyöngyösi duó brillírozott, és 40-41-nél megint a fővárosiak kezében volt a találkozó. Ezúttal Zseljko Djokkic kért időt eligazításra. A hátralévő egy percben a Csata együttese plusz energiákat mozgósított védekezésben, mely egy szerzett labdát eredményezett Horváth Bernadett részéről, aki támadása közben egy sportszerűtlen fault-ot is kiharcolt, majd két büntetőt értékesített (40-43). Már csak megszokásból is, rögtön ezt után Gyöngyösi Janka talált be a hárompontos vonalról – melyhez Stasha Carey is csatlakozott egy büntetőjével – így a csapatok 40-47-ről kezdhették meg a nagyszünetet. A budapesti oldalon míg Horváth Bernadett 14, addig Gyöngyösi Janka 12 pontot jegyzett fel neve mellé egy félidő alatt, a túloldalon pedig Sara Krnjic értékesített 5 kosarat (10).

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

A forduló harmadik játékrésze kicsit lassabban, kihagyott dobások sorozatával kezdődött. Közel két perc elteltével sikerült a Szekszárdnak megszerezni a negyed első pontjait, melyek Cyesha Goree büntetőjéből és Miklós Melinda középtávolijából tevődtek össze (43-47). Ezt követően Sara Krnjic-nek sikerült egy fault-ot kiharcolnia, így a hazaiaknál maradt a labda, ám egy jó védekezésnek következtében kontrába támadhatott az ellenfél, és az akció kosárral végződött (43-49). Újabb két perc következett találatok nélkül, amit Zala Friskovec hárompontosa szakított meg (46-49). Védekezési szempontból javulni látszott Zseljko Djokic együttese, ám a szerzett labdák ellenére se tudtak kosarat értékesíteni, míg a túloldalon Gyöngyösi Janka újból betalált (46-51). Ekkor azonban a budapestiek hibáztak. Horváth Bernadett kihagyott közelijét Nikolina Milic “bosszulta meg”, melyhez Krinjic büntetői is csatlakoztak, így 50-51-re változott az állás. A negyed utolsó egy percében a felek felváltva szerezték meg a labdát egymástól – és csak Miklós Melinda tudta az egyiket értékesíteni – 53-51-nél ismét a Szekszárdé volt az előny, innen kezdődhetett meg az utolsó játékrész.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

A záró szakasz elején Böröndy Vivien kosara egyenlítette ki a mérkőzést, ám az egál nem tartott sokáig, hiszen Milic (KSC) középtávolról ismét betalált (55-53). Goree és Friskovec is adott hozzá a Szekszárd előnyéhez, ezzel 61-53-at mutatott a kijelző, majd Friskovec újabb tripláját követően a budapestiek kértek időt (64-53). Visszatérve az eredmény az eddigi legnagyobb különbséget mutatta a fel között – 11 pontot – melynek ledolgozására a fővárosi együttesnek hét perc állt rendelkezésére. Ekkor Horváth Bernadett szerezte meg 17. pontját, sorozatban az ötödik hárompontosával, mellyel újból közelebb hozta együttesét (64-56). A negyed felét átlépve a 10 pontos különbség állandósulni látszott a felek között, Nikolina Milic kosarával 70-59-re változott az eredmény. Ezt követően bár a Csatának sikerült pár pontot szerezni, a mérkőzést érdemben már nem tudták megváltoztatni, így végül az Atomerőmű KSC Szekszárd az 5. forduló első mérkőzésén – hazai pályán  75-66-os győzelmet aratott.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés