Hirdetés
Európa

A harmadik negyedtől dominált Szlovákia, 20 ponttal verték Hollandiát:

:

Hirdetés

Az Európa-bajnoki selejtező csoportunk egyetlen szerdai mérkőzésén Szlovákia 84-64-re legyőzte Hollandiát.

A hollandok a mérkőzés elején lépéselőnybe kerültek, 11-4-es sorozattal kezdtek. A folytatást már kiegyensúlyozott játék jellemezte, de pár ponttal a hazaiak jártak előrébb. 10 perc után 22-19-re vezettek. A második etapban a 10 egységet is átlépte a holland előny. Három perc volt a félidőig, amikor 39-28 állt az eredményjelzőn. Innen a félidőig 43-36-ra felzárkóztak a szlovákok.

A hollandok az első 20 percben a nyolc triplakísérletükből hatot értékesítettek és vezettek a lepattanókat tekintve. A harmadik etapban már nem jöttek ilyen ütemben a hazai távoli dobások. Sőt, egyetlen triplát sem értékesített a házigazda. Egyre inkább a szlovákok fizikális játéka érvényesült. A játékrész közepén 46-46-nál egyenlítettek, majd a negyed végére 61-54-re elléptek Barbora Balintováék.

A záró szakaszban nem lehetett kérdés a győztes kiléte. A játék minden elemében érvényesült a szlovák válogatott fölénye. A hajrában már arra is figyeltek, hogy minél nagyobb különbség legyen közte. Balintova végül 20 ponttal zárt, míg mellette Sabina Oroszova 18 egységig jutott. A szlovákok pedig teljesen megérdemelt 84-64-es sikert ünnepelhettek. A hollandok legjobbja a 22 pontos Emese Hof lett.

A csoportunkban jelenleg mindhárom válogatott 1/1-es mutatóval áll. Amennyiben Hollandiát szombaton 10 pont feletti különbséggel legyőzi a magyar csapat, úgy mieink rendkívül kedvező pozícióba kerülnek és a kvalifikáció szempontjából bizakodva várhatjuk a februári folytatást.

Eredmény

Szlovákia – Hollandia 84-64 (19-22, 17-21, 25-11, 23-10)

Statisztika ITT

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés