Hirdetés
Archivum

A három élcsapat hozta a kötelezõt az Olasz Kupában:

:

Hirdetés

Pénteken került sor az Olasz Kupa nyolcas döntõje alkalmával a négy negyeddöntõre. A mozgalmas játéknapon a három élcsapat hozta a kötelezõt, a Geas Sesto San Giovanni viszont meglepte a Bronit.

Fotó: Lega Basket Femminile Facebook

Fotó: Lega Basket Femminile Facebook

A címvédõ Famila Schio 62-52-re gyõzte le a Luccát. Allie Quigley kimaradó légiós volt a keretükben. Extra negyedik negyeddel és a 19 pontos Sandrine Gruda, illetve a 14 egységig jutó Eva Lisec vezetésével azonban összességében magabiztosan jutottak a legjobb négy közé. A Lucca az elsõ negyed végére egy 7-0-s futással 15-9-re lépett el és az ekkor megszerzett elõnyét a második etap közepéig õrizte. A 23-20-as vezetésük után fordított a félidõig a Schio. Egészen pontosan 14-3-as etappal 33-27-re módosította az állást. Innentõl végig elõrébb jártak, de a Lucca még a negyed negyedben is felzárkózott 53-52-re. A Schio ellenfele az elõdöntõben a Ragusa lesz, akik a játéknap legsimább meccsén 83-68-ra legyõzték a Vigarano-t. A félidõre 16 pontos differencia alakult ki a felek között. Jessica Kuster dupla-dupláját (22 pont, 10 lepattanó) kell kiemelni.

A bajnoki listavezetõ Reyer Venezia a házigazda legyõzésével jutott a legjobb négy közé. A Fila San Martino di Luparit 55-49-re múlták felül. A hazaiak sokáig vezettek, még a harmadik negyed végén is 41-35-ös elõnnyel gazdálkodhattak. A Reyer Venezia az utolsó négy percben 47-47 után tudta bebiztosítani a sikert. Lara Sanders 20 ponttal és 11 lepattanóval dupla-duplával zárt velencei oldalon. A Reyer riválisa a döntõbe jutásért a Allianz Geas S.S.Giovanni lesz. A játéknap egyetlen meglepetésének tekinthetõ összecsapása alkalmával a Bronit 58-56-ra verték. Fordulatos találkozó volt, ahol a harmadik negyed közepén a Broni 48-36-ra vezezett. Innen azonban a játákrész végére a Geas Sesto San Giovanni 52-48-ra felzárkózott. Az utolsó 10 percben már fej-fej mellett haladt a két csapat. 50 másodperccel a vége elõtt 56-56 állt az eredményjelzõn. A hajrában a Geas Sesto San Giovanni játékosai két büntetõt is hibáztak, de így is megszerezték a gyõzelmet.

Fotó: Lega Basket Femminile Facebook

Fotó: Lega Basket Femminile Facebook

Eredmények

Passalacqua Ragusa – Meccanica Nova Vigarano 83-68
Famila Wuber Schio – Gesam Gas&Luce Lucca 62-52
Elcos Broni – Allianz Geas S.S.Giovanni 56-58
Umana Reyer Venezia – Fila San Martino di Lupari 55-49

Szombati menetrend – elõdöntõk

18:00 Passalacqua Ragusa – Famila Wuber Schio
20:15 Umana Reyer Venezia – Allianz Geas S.S.Giovanni

Hirdetés