Hirdetés
Archivum

A Hatay elleni rangadóval hangol a soproni vendégjátékra a Fenerbahce:

:

Hirdetés

Szerdán este kerül sor a soproni Novomatic Arénában a Sopron Basket és a Fenerbahce között az Euroliga negyeddöntõ párharc sorsdöntõ harmadik felvonására. A török rivális vasárnap délután újabb bajnoki rangadót vív, a vele azonos mutatóval rendelkezõ Hatay gárdájához látogatnak. Az összecsapás magyar idõ szerint délben kezdõdik és élõképes közvetítésben itthon is követhetõ.

Fotó: fenerbahce.org

Fotó: fenerbahce.org

Kiemelt tét mellett dobják fel a labdát Antakya városában a török élvonal 20. fordulójának rangadóján. A Fenerbahce és a Hatay is 16/3-as mutatóval rendelkezik. A két vereséggel álló listavezetõ Yakin Dogu Universitesi mögött a második és a harmadik helyet foglalják el. A gyõztes óriási lépést tesz az alapszakasz 2. helye felé. A két csapat õszi meccsén 86-84-es Fener siker született. A Hatay annyival nehezebb helyzetben van, hogy még a Mersinnel és a címvédõ YDÜ gárdájával is mérkõznek a következõ hetekben. A Fener már mindkét gárdával kétszer játszott.

A két csapat idén nem csak a november 26-án rendezett isztambuli bajnoki meccsén találkozott, hanem két héttel ezelõtt a Török Kupa elõdöntõjében is. Az az elõdöntõ teljesen más képet festett, mint a novemberi bajnoki. Õsszel egy pontgazdag meccs kerekedett, ahol a Fener a félidõben 17 egységgel vezetett és végül a Hatay az ellenfele második sora ellen a 28-14-es negyedik negyedben zárkózott fel. Így alakult ki a végeredményben megjelenõ szorosabb állás. A kupa elõdöntõjében egy pontszegény találkozót vívtak a felek. Inkább a küzdelem dominált és abban a negyedik negyedben egyértelmûen jobb volt a Hatay, 65-59-re meg is nyerték a találkozót.

A legnagyobb különbség a két elõbb kiemelt összecsapás között a lepattanók terén mutatkozott. Az õszi meccsen a Fenerbahce nyerte a lepattanócsatát. Az akkor 18 pontot és 19 lepattanót jegyzõ Courtney Paris kivételével gyakorlatilag senki sem tudott érvényesülni a Hatay keretébõl a festékben. A Török Kupa elõdöntõjében viszont 44-33 arányban a Hatay volt jobb ebben a mutatóban. Paris mellett Bahar Öztürk is megtalálta a helyet a Fener centerei között, de kulcsfontosságúak voltak Snytsina villanásai és az ausztrál irányító Mitchell jó játéka, aki az apró termete ellenére leszedett 6 lepattanót. Akkor kezdõdött esetében az a jó sorozat, ami a héten az Európa Kupában csúcsosodott ki.

A Fener magas posztokon zavarba hozható, Verameyenka és Vaughn teljesítménye is hullámzó idén. A bajnokságban talán még inkább, mint a nemzetközi porondon. A Hatay támadásban hihetetlenül erõs, rengeteg mezõnykísérlettel dolgoznak és a jól ismert, Paris, Öztürk, Snytsina, Mitchell, Abdelkader ötös fogatukban sok pont van. Ha egy csapat nem tudja ezt védekezésben kezelni, például még a Lille is fejre állt ezen a téren a csarnokukban, akkor gyorsan döntésre viszik a meccset. A Fener Törökországban egyértelmûen a jobban védekezõ gárdák közé tartozik, az idei keretüknek inkább támadásban akadnak gondjai. A korábbi évekhez képest visszaestek a gólpasszok terén, nõtt az eladott labdáik száma.

Sok múlik azon, hogy a két gárda közül melyik tudott jobban regenerálódni a rangadóra. A Hatay-nak kiválóan sikerült a fõpróba, remek meccsen csütörtökön verték az Európa Kupában a Lille-t. Nekik legközelebb március 22-én lesz jelenésük az EK elõdöntõben. A Fener az elmúlt 10 napban járt Sopronban, hazai pályán mérkõztek a YDÜ gárdájával és utána fogadták a Sopront. A magyar bajnok bravúrjának köszönhetõen pedig szerdán ismét hazánkban lépnek pályára. Sottana és Kizer téli érkezése érezhetõen mélyítette a rotációjukat, de ezzel együtt a szakmai stábjuk visszavette a kisebb rutinnal rendelkezõ hazai játékosaik perceit. Egy biztos, hogy frissebbek nem lettek.

A találkozó élõképes közvetítése magyar idõ szerint vasárnap déltõl ITT NÉZHETÕ. 

Hirdetés