Hirdetés
Archivum

A Hatay gárdájával lett teljes a legjobb négy mezõnye Törökországban:

:

Hirdetés

Korábban már hírt adtunk arról, hogy három negyeddöntõ párharc lezárult Törökországban. A YDÜ, a Fenerbahce és a Cukorova biztosította helyét az elõdöntõben. A Hatay – Mersin párharcban sorsdöntõ harmadik meccsre került sor hétfõn, melyet a Hatay hazai pályán 64-56-ra nyert.

Fotó: Twitter.com/hataybbspor

Fotó: Twitter.com/hataybbspor

Eddig nem született a párharcban hazai siker, mivel az elsõ meccsen a Mersin 78-75-ös gyõzelmet aratott a Hatay otthonában. A visszavágón viszont javított a magasabban rangsorolt csapat, miután 72-64-re múlta felül riválisát. Így érkeztünk tehát a harmadik felvonáshoz, melyre Antakyában a Hatay csarnokában került sor. Az elsõ negyedben még fej-fej mellett haladtak a csapatok, 10 perc után 15-14-es elõnyben volt a Mersin.

A fordulatos találkozón a második szakaszban állva hagyta riválisát a Hatay, 26-7-re nyerték ezt a negyedet így a félidõben 40-22-re vezettek. A Mersin nem adta fel, a harmadik szakasz hajrájában pár pontot ledolgoztak a hátrányukból. Az utolsó 10 percnek 49-37-rõl vágtak neki a felek és itt egészen 53-52-ig felzárkózott a Mersin. Fordítani már nem tudtak, a hajrából a 15 pontot, 14 lepattanót szerzõ Courtney Paris vezette Hatay jött ki gyõztesen.

Törökországban az elõdöntõ párharcok az egyik fél harmadik sikeréig tartanak. A Yakin Dogu Universitesi (1.) és a Cukorova Basketbol (5.) párharca május 2-án, szerdán veszi kezdetét. A Hatay (2.) és a Fenerbahce (3.) küzdelme pedig május 3-án, csütörtökön rajtol.

Eredmény
Hatay – Mersin BB 64-56 (14-15, 26-7, 9-15, 15-19)
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-1 a Hatay javára.

Hirdetés