Hirdetés
Archivum

A Hatay nyerte a török Euroligás csúcsrangadót:

:

Hirdetés

A hétvégén a 6. fordulóval folytatódtak a török élvonal küzdelmei. Krivacevic Tijana és a Botas remek szereplésérõl már nagy terjedelemben hírt adtunk, most következzen a forduló összefoglalója.

A két Euroliga csapat rangadóján a Hatay 72-67-re verte a Fenerbahce-t. A várakozásoknak megfelelõ óriási csata zajlott a felek között, ahol 4-6 pontnál nagyobb különbség egyik oldalra sem alakult ki. Az utolsó két percbe érve Bria Hartley triplájával 67-66-ra fordított a Fenerbahce. Innen azonban nem találtak be. A 19 pontos Hind Ben Abdelkader, illetve a 17 egységig jutó Glory Johnson vezetésével a feszült és igencsak kemény megmozdulásokat hozó végjátékban a Hatay higgadtabbnak bizonyult.

A Hatay mellett a Cukorova is megõrizte veretlenségét, miután 90-56-os gyõzelmet arattak az Istanbul Universitesi otthonában. A félidõben még csak 9 pont volt a differencia a felek között, de a folytatásban Sevgi Uzon és Alina Iagupova vezetésével gyorsan növelte elõnyét a Cukorova.

A középmezõny tagjai közül nem botlott a Galatasaray és a Mersin sem. A Galata Sinem Atas és Moriah Jefferson klasszis teljesítményével 95-66-ra verte az Adanát. A Mersin pedig 90-74-re múlta felül az Izmit gárdáját. Errõl a találkozóról Gintare Petronyte 22 pontját és 8 lepattanóját kell kiemelni.

Eredmények
GALATASARAY – GÜNDOĞDU ADANA BASKETBOL 95-66
MERSİN BªB. – İZMİT BELEDİYESPOR 90-74
KIRÇİÇEĞİ BODRUM – OGM ORMANSPOR 57-88
CANİK BLD. – BELLONA KAYSERİ BASKETBOL 76-48
BOTAª – BEªİKTAª 70-69
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ – ÇUKUROVA BASKETBOL 56-90
HATAY BªB. – FENERBAHÇE 72-67

Tabella

Hirdetés