Hirdetés
Magyarország

“A hazai felsőoktatás sportját is előnyös helyzetbe hozhatják”

Hirdetés

Az augusztus 12-én kezdődő hallgatói világfórum az esemény fő szervezőinek, a Testnevelési Egyetemnek (TE), a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetségnek (MEFS), továbbá legnagyobb szakmai partnerüknek, a Digitális Jólét Programnak (DJP) is némiképpen mást jelent. Az eseményről és várakozásaikról kérdezte a Testnevelési Egyetem hivatalos honlapja Dr. Sterbenz Tamást, a TE általános rektorhelyettesét, és Dr. Gál András Leventét, a DJP szakmai vezetőjét.

Csaknem száz országból több mint 1300-an regisztráltak eddig a 2020 FISU World Forumra, amelynek – digitális formában – a Testnevelési Egyetem ad otthont augusztus 12. és 14. között. Dr. Sterbenz Tamás, a TE általános rektorhelyettese és a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség egyik alelnöke különböző szerepekben már számos Universiadén vett már részt, és ott volt a legutóbbi, 2018-as FISU Forumon Krasznojarszkban.  Úgy véli, a digitális, így számára is történelmi Forum kezdetére minden a helyére kerül.

Jó úton halad a szervezés, lényegében végleges a program. Menet közben formátumot kellett váltatunk, azaz digitális üzemmódra álltunk át, de úgy gondolom, sikerült leküzdenünk a kezdeti nehézségeket. A technikai hátteret biztosító cégről sok mindent elárul, hogy a platform rendkívül látványos, így nem lehet akadálya annak, hogy a FISU fennállása első online Foruma emlékezetes maradjon. Kíváncsian várom az eseményt, hiszen számomra is újdonság lesz.

Dr. Sterbenz Tamás örvendetesnek tartja, hogy ilyen sok az érdeklődő. Ennek egyik okát abban látja, hogy az online rendezvényen nem korlátozzák a résztvevők létszámát. Ugyanakkor reméli, hogy a szépszámú érdeklődő a Forum alatt is aktív lesz. Van azonban más is, ami miatt vonzó a 2020 FISU World Forum.

„Széles a programkínálat, ami sokak számára lehet csábító. A témák iránt vélhetően nagy lesz az érdeklődés, ám az lenne az igaz siker, ha az előadások ténylegesen odaszegeznék a résztvevőket a képernyő elé. Az a legizgalmasabb az egészben, hogy a regisztráltak hozzászólhatnak a történésekhez, és újabb témákat vethetnek fel. Az egyetemek rangsorolásával kapcsolatos workshopokat és vitafórumokat különös érdeklődéssel várom. Korábban mi vetettük fel a témát, és a jövőben a Testnevelési Egyetem aktív szerepet szeretne vállalni a rangsorolás módszertanának, illetve a rangsor kialakításában.”

Fotó: Testnevelési Egyetem – TF.hu