Hirdetés
Archivum

A házigazda ellen vív elõdöntõt a magyar válogatott a Slovenia Ball tornán:

:

Hirdetés

Szombaton már a keresztjátékkal folytatódik az U14-es Slovenia Ball torna. A magyar válogatott 16 óra 45 perctõl a házigazda és egyben címvédõ Szlovéniával vív elõdöntõt.

A magyar csapat a csoportkörben három gyõzelmet aratott és egy vereséget szenvedett. Bulgária és Ukrajna nagy arányú legyõzése után Szerbia ellen komoly téttel bíró rangadót nyertek a mieink. A korosztályhoz képest rendkívül jó fizikumú és kiváló szerkezetû csapattal érkezõ olaszoktól szenvedtek egyedül vereséget a lányok. Válogatottunk jó teljesítményt nyújtott a csoportkörben. Ha a szlovén szövetség felületein átböngésszük a statisztikákat, akkor azt láthatjuk, hogy minden fontos mutatóban a mezõny elsõ feléhez tartoznak a mieink. Külön ki kell emelni a lepattanókat és emellett a védekezést dicséri a kapott pontok alacsony száma.

Kirajzolódnak szép egyéni teljesítmények is. A pontszerzõk között a 10 legeredményesebb játékost tekintve a 12.5 pontot átlagoló Ferenczi Kata és a 9.5-ös átlaggal rendelkezõ Pfeiffer Virág is ott van. A lepattanókat tekintve 9.25-ös átlaggal Farkas Szonja és 8-as átlaggal Ferenczi Kata található a top10-ben. A gólpasszok terén pedig Pfeiffer Virág szerepel a legjobbak között. Fontos azonban kiemelni, hogy mindenki tudása legjavát nyújtva igyekszik minden pályán töltött percben segíteni a csapatot. Ez jelenti a sikerek alapját.

Szlovénia a korábbi években már megismert játékstílust mutatja. Nekik a mezõnybõl kicsit kilógó Macedónia ellen volt egy 78-21-es meccsük, ami torzítja a csapatstatisztikájukat. Ugyanakkor azt továbbra is el lehet mondani róluk, hogy rendkívül bátran vállalkoznak távolról és a fiatal korosztályhoz képest kifejezetten jó százalékkal dobnak. Alacsonyabb szerkezet, de gyors játék és kemény védekezés jellemzi csapatukat. Magas a szerzett labdáik és a gólpasszaik száma, melyekhez viszonyítva arányaiban kevesebbnek mondható eladott labdával dolgoznak. Értékes erõfelmérõ lesz az elõdöntõ.

Hirdetés