Hirdetés
Utánpótlás

A házigazda ellen zárja az ORV-t a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Szerdán 12 óra 15 perctől a házigazda Lengyelország ellen zárja a 2021-es Olimpiai Reménységek Versenyét a magyar U16-os válogatott.

A katowicei seregszemlén eddig két győzelmet szereztek a mieink. Előbb nagy különbséggel 119-46-ra múlták felül Csehországot, majd 82-45-re Szlovákiát is legyőzték Mészárosné Kovács Andrea tanítványai. Szlovákia ellen 20 kíséreltéből 9 triplát értékesített a magyar csapat. Ezen felül kiválóan védekeztek a mieink, 23 szerzett labdánk volt, miközben csak 8 eladott. Ha azt nézzük, hogy a szlovák csapat 37 eladott labdával zárt és ezek után a magyar lányok 36 pontot szereztek, jól mutatja a fölényt. Ki kell emelni a 20 támadólepattanót is.

Lengyelország Szlovákiától hosszabbítást követően szenvedett vereséget a nyitányon, majd 68-45-re legyőzték Csehországot. A lengyel szövetség honlapján Maciej Gordon, vezetőedző elsősorban azt emelte ki, hogy sikerült csökkenteniük a hibát számát a második napra és az önbizalomnak is jót tesz a győzelem. Ugyanakkor bírálta a védőmunkát és azt, hogy 24 támadólepattanót engedélyeztek riválisuknak. A lengyelek U16-ban a B-divízióban szerepelnek. Nyáron 1 győzelemmel és 5 vereséggel zártak a saját Challenger-tornájukon, de az összképhez hozzátartozik, hogy Szlovénia, Belgium és Oroszország mellé kerültek. Abból a keretből mindhárom 2006-os születésű játékos most is itt van, Maja Kusiak, Wiktoria Wiklak és Natalia Rutkowska. Kusiak 17 ponttal a csehek elleni siker legeredményesebbje volt.

Összefoglalók a keddi mérkőzésekről

Szlovákia – Magyarország

Csehország – Lengyelország

Hirdetés