Hirdetés
Archivum

A házigazda Litvániával vív nyolcaddöntõt a magyar válogatott az U16-os Eb-n:

:

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben beszámoltunk, vasárnap este lezárult Kaunasban az U16-os A-divíziós Európa-bajnokság csoportköre. Kialakult a keddi nyolcaddöntõk párosítása.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Az U16-os Európa-bajnokságon kedden az eddigi legnagyobb téttel bíró összecsapások jönnek. A nyolcaddöntõk végére eldõl, hogy mely csapatok folytatják az 1-8. helyért a felsõ ágon és melyek játszanak a 9-16. pozícióért, a kiesés elkerülésért. A szokott rendnek megfelelõen az „A” és a „B”, illetve a „C” és a „D” jelû négyesek tagjai játszanak keresztbe.

A magyar válogatott két gyõzelemmel (Horvátország, Lengyelország) és egy vereséggel (Olaszország) a csoportja második helyén zárt. Ez azt jelenti, hogy a D-csoportban harmadik pozícióban záró gárda, azaz Litvánia lesz az ellenfél a keresztjáték során. A litvánok gyõzelemmel kezdték a tornát, miután pénteken 71-58-ra verték Dániát. Ezt követõen azonban elõbb Oroszországtól 66-49-re, majd Németországtól 58-51-re kaptak ki.

A Magyarország – Litvánia nyolcaddöntõt a tervezett menetrend szerint kedden 18 órától rendezik. A párharc gyõztese a negyeddöntõben a Csehország – Hollandia párosítás továbbjutójával mérkõzik.

Augusztus 21., kedd

A nyolcaddöntõk párosításai

13:30 Lettország – Törökország
13:30 Spanyolország – Belgium
15:45 Németország – Lengyelország
15:45 Oroszország – Horvátország
18:00 Olaszország – Dánia
18:00 Magyarország – Litvánia
20:15 Csehország – Hollandia
20:15 Franciaország – Szerbia

Ágrajz

Hirdetés