Hirdetés
Archivum

A helyosztó elõtt visszatekintés az Universiade elmúlt két mérkõzésére:

:

Hirdetés

Szerdán Finnországgal mérkõzik a 9. helyért az Universiade válogatott Nápolyban. A találkozóra való ráhangolódásként egy kicsit tekintsünk vissza a magyar lányok vasárnapi és hétfõi mérkõzéseire. Lássuk milyen út vezetett ahhoz, hogy ilyen értékes helyezésért játszhat csapatunk.

Fotó: MEFS

Fotó: MEFS

Vasárnap Argentínát múlták felül a mieink a 9-16. helyért zajló csatározások nyitányán. Bach Boglárka bokasérülése ellenére az a mérkõzés nagyon rendben volt, kiváló egyéni teljesítményeket és hatékony összjátékokat láthattunk. Szerdán a finnek ellen is erre lenne szükség.

“Gratulálok a lányoknak! Nagy küzdelemben úgy tudtunk nyerni, hogy elveszítettük egyik kulcsjátékosunkat. Bach Boginak jobbulást, a csapatnak további gyõzelmeket kívánok. Több jó egyéni teljesítmény is akadt, de igazi csapatként gyõztük le az argentinokat.”  – mondta Horváth József vezetõedzõ még a lefújás után.

A szlovákok ellen már a félidõre meghatározó különbség alakult ki. “Fontos gyõzelmet arattunk és ami örömteli, hogy egyre inkább csapatként tudjuk megnyerni a mérkõzéseinket. Minden meccsen van egy-két játékosunk, aki extra teljesítményt nyújt. Büszke vagyok a lányokra, hogy a 9. helyért tudunk játszani. Bogiért is küzdöttek és ezért is tudtunk ilyen nagy arányú gyõzelmet aratni.” – összegzett Horváth József.

Fotó: MEFS

Volt alkalmunk hosszabban beszélgetni Magyar Bianka edzõvel, aki részletesen áttekintette a két helyosztó párharcot. Argentína ellen nehezen lendült bele a csapat, de sima lett végül a meccs.

“Rosszul kezdtünk. Rögtön az elsõ negyedben kaptunk 18 pontot az argentinoktól. Olyan játékot mutattak, amire számítottunk. Alacsonyak voltak és rendkívül gyors kosárlabdát játszottak. Ennek erõsségeit az elsõ negyedben megmutatták. Magunkra találtunk és csináltunk egy lerohanást a második negyedben. Sajnos a végén volt egy sérülés. Bach Boglárka szenvedett bokasérülést és onnantól nem térhetett vissza a pályára. Szerencsére ez nem zavarta meg a csapatunkat, tartva az elõnyünket – igaz, az utolsó negyed kicsit szorosabbra sikerült – arattunk gyõzelmet. A kispadról érkezve nagy lendületet adott Doktor Anna, aki nagyon szépen szállt be.”- összegzett Magyar Bianka mielõtt rátért volna Szlovákia legyõzésére.

A szlovákok ellen az elõzetes várakozásoknál hamarabb kialakult a döntõ differencia. “Kicsit szorosabb meccsre számítottunk. Egy percig nem forgott veszélyben a gyõzelem. Komoly elõnyre tudtunk szert tenni, már a félidõre kialakult a 20 pontos különbség. A vártnál magabiztosabb sikert arattunk. Nagyon büszke vagyok a lányokra, mert a kulcsjátékosunk Bach Bogi kiesése után tudtak úgy beszállni többen a padról, hogy segítsenek a csapatnak. Az a jó a mi csapatunkban, hogy mindig más ember a vezér. Egy gyõzelemre vagyunk a 9. helytõl, amit a csoportmeccsek után kitûztünk célnak. Holnap a finn válogatott ellen ezért fogunk játszani.”

Fotó: MEFS

Hirdetés