Hirdetés
Magyarország

A Hepp Kupa negyeddöntők hete jön:

:

Hirdetés

A héten a még kiadó három hely is elkel a női kosárlabda Hepp Kupa négyes döntőjében.

A Hepp Kupa negyeddöntőit tekintve egy párharc már lezárult, ezen a PINKK az NKA-Pécs-PEAC csapatát verte. A másik három kiadó hely sorsa szintén egy mérkőzésen dől el.

Kedden az Aluinvent DVTK U23-as csapata a BKG PRIMA Akadémiát fogadja. A szigetszentmiklósi együttes veretlenül menetel az ANB Piros csoportjában, a bajnoki cím egyik esélyesei. A DVTK a Zöld csoportban 6 győzelemmel és 3 vereséggel a sűrű középmezőny tagja. Mindkét csapat jó formában készülhet, hiszen a BKG rangadót nyert az Ajka ellen, de a DVTK is győztesen hagyta el a pályát az utolsó két bajnokiján.

Csütörtökön Ajka – MAFC összecsapás jön. Az Ajka több rutinos játékossal komoly erőt képvisel az ANB Piros csoportjában. Székely-Horváth Zsuzsanna, Szabó Petra, Szabó Bettina, Zsovár Orsolya tapasztalata sokat jelent a csapat számára, nem véletlen, hogy a második vonal közvetlen élmezőnyéhez tartoznak. A MAFC ellen ettől függetlenül nem lesz könnyű dolguk. Bár 3 győzelemmel és 7 vereséggel mindössze 10. helyen áll a MAFC a Piros csoportban, de például a Csata DSE megszorongatása mutatta a hétvégén, hogy egy meccsen bárki ellen versenyképesek lehetnek.

Vasárnap a Csata DSE tatabányai vendégjátékával zárulnak a negyeddöntők. Egy évvel ezelőtt ilyenkor éppen a Tatabánya ütötte el a Csatát a címvédés esélyétől. Mind a két gárda az ANB Piros csoportját erősíti. Itt a Csata DSE meghatározó erő, hiszen a keretükbe rendszeresen korosztályos válogatottak egész sora vonul fel. Az ANB a csapat életben egy fontos lépcsőfok a műhelyből kikerülő fiatalok számára a rutinszerzés szempontjából. A Tatabánya idén 1 győzelemmel és 9 vereséggel jelenleg a 13. helyen áll a Piros csoportban. Bár Pusztai Sára vagy Mojzes Gina eredményes játéka kiemelendő, talán kevésbé versenyképes idén a Tatabánya.

Menetrend

December 17., kedd

19:00 Aluinvent DVTK Miskolc U23 – BKG PRIMA Akadémia

December 19., csütörtök

19:30 AJKA – MAFC

December 22., vasárnap

16:00 Tatabányai Kosárlabda Club – Csata Diáksport Egyesület

Hirdetés