Hirdetés
Magyarország

A Hepp Kupa nyolcaddöntők hete jön:

:

Hirdetés

A héten öt nyolcaddöntő mérkőzést bonyolítanak le a női kosárlabda Hepp Kupában.

A Hepp Kupában eddig két hely kelt el a legjobb nyolc között. A Csata DSE a Pilis Basket csapatát verte 137-21-re, míg a MAFC a Vasas Akadémiát 73-51 arányban. A két győztes tehát ott van a harmadik fordulóban. Ezen a héten még öten csatlakoznak hozzájuk.

A nyolcaddöntők sora kedden a PINKK és a Kecskemét párharcával folytatódik. A két gárda legutóbb november 10-én találkozott az ANB Piros Csoportjában és akkor 80-66-os pécsi siker született Kecskeméten. Csütörtökön az ELTE Fortis és Tatabánya találkozója jön. Egyik gárda sincs igazán jó formában. Az ANB Zöld Csoportjában 1 győzelemmel és 5 vereséggel rendelkezik az ELTE-Fortis, míg a Piros Csoportban a Tatabánya hét mérkőzés után még nyeretlen.

Szintén a Zöld és a Piros Csoport tagjai mérik össze az erejüket, amikor a Aluinvent DVTK U23-as együttese a DEAC DSI-t látja vendégül. A DVTK a Zöld Csoportban 4 győzelemmel és 3 vereséggel rendelkezik, míg a DEAC a Piros Csoportban 2 győzelemmel és 4 vereséggel áll jelenleg a 10. helyen a tabellán. A debrecenieknek kifejezetten jól megy idegenben. A Vasas otthonában nagy bravúrt értek el, de ezt követően az MTK otthonában is tudtak nyerni.

Vasárnap Sopronban a Sportdarázs fogadja az Ajkát. A soproni fiatalok 2/3-as mutatóval a 9. helyen állnak a Piros Csoportban, melyet veretlenül vezet az Ajka. A hazai második vonal egyik legrutinosabb kerete formálódott Rónaszéki Szilvia keze alatt. Az ajkai együttesben többek között Zsovár Orsolya, Székely-Horváth Zsuzsanna, Szabó Petra vagy Szabó Bettina játékát követhetjük. A soproniak életét sok sérülés hátráltatja. Legutóbb az ANB-ben nagy különbséggel maradtak alul a BEAC otthonában, de mindössze 6 egészséges játékossal szerepelve.

Szintén vasárnap pikánsnak ígérkezik a BKG PRIMA Akadémia és a TFSE II. párharca. Az ANB küzdelmeit tekintve saját csoportjában mindkét gárda veretlen. A Piros Csoportban a BKG PRIMA Akadémia legutóbb nagy rangadót nyert, 63-50-es sikert aratott a Csata DSE otthonában. Rochell Davis (28 pont, 14 lepattanó) és Laura Aldazabal (16 pont, 12 lepattanó) is dupla-duplát ért el a szigetszentmiklósi csapatban. A Hepp Kupéban is címvédő TFSE csapatából több játékos már az élvonalbeli küzdelmekre koncentrál, de a Zöld Csoportban versenyző keret Szeli Dorinával, Vörösházi Jázminnal, Agich Arinnal, Révész Sárával vagy éppen a több fronton helytálló Doktor Annával, Bernáth Rékával így is rendkívül erős.

Vasárnap estére a legjobb nyolc mezőnyéből már hét csapatot ismerni fogunk. Egy nyitott párharc marad, az Atomerőmű KSC Szekszárd II. – NKA-Pécs-PEAC találkozót december 10-én rendezik.

Menetrend

November 19., kedd
15:00 PINKK SE – Kecskeméti Kosárlabda Club

November 21., csütörtök
18:30 ELTE Fortis – Tatabányai Kosárlabda Club

November 22., péntek
19:00 Aluinvent DVTK Miskolc U23 – DEAC DSI

November 24., vasárnap
15:00 Sportdarázs – AJKA
18:30 BKG PRIMA Akadémia – TFSE II.

December 10., kedd
19:45 Atomerőmű KSC Szekszárd II. – NKA-Pécs-PEAC

Hirdetés