Hirdetés
Archivum

A Herner TC lett a bajnok Németországban:

:

Hirdetés

Szombaton lezárult a bajnoki döntõ Németországban. A Herner TC ért fel a csúcsra, miután a fináléban 3-2-re legyõzte a Rutronik Stars Keltern alakulatát.

Fotó: Facebook.com/HernerTC

Fotó: Facebook.com/HernerTC

Németországban a Herner TC sokáig uralta a bajnoki szezont. Az alapszakaszt 18 gyõzelemmel és 2 vereséggel zárták. Mögöttük a masszív üldözõboly legjobbja lett a Keltern. A rájátszásban ezen két alakulat veretlenül menetelt. Herner a negyeddöntõben a Braunschweig alakulatát múlta felül, míg az elõdöntõben a Wasserburgot. A Keltern a Flippo-t ütötte ki az elsõ körben, majd a döntõbe jutásért a Marburgot búcsúztatták.

A finálé fordulatos küzdelmet hozott. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc 1-2-1-1-es rendszerben zajlott. A döntõ nyitányát a Keltern hazai pályán nyerte, majd a második és a harmadik találkozóra költöztek a felek a Herner TC otthonába. Itt az alapszakasz-gyõztes házigazda az elsõ meccset hozta, de a másodikat elbukta drámai végjátékban egy ponttal. A Keltern a negyedik találkozón hazai pályán a bajnoki címért lépett pályára, de a végjátékot elrontották és 55-41-re alulmaradtak. Jöhetett a sorsdöntõ ötödik meccs a Herner otthonában és itt az esélyesebb fél nem hibázott. Ezt a derbit 80-60-ra hozták és megérdemelten értek fel a csúcsra.

Hirdetés