Hirdetés
Európa

A hét végéig dönt a FIBA az oroszországi kupameccsekről:

:

Hirdetés

A RIA Novosti hírügynökség Maxim Ryabkov-ot, az UMMC Jekatyerinburg klubmenedzserét kérdezte az orosz csapatok nemzetközi kupameccsei kapcsán kialakult bizonytalanságról.

Az Euroliga és az Európa Kupa negyeddöntőjét is érinti a jelenlegi helyzet. Ahogy arról beszámoltunk, az Euroligában a Lattes Montpellier nem vállalta a jekatyerinburgi túrát, míg az Európa Kupában a Salamanca jelezte, hogy nem utazik el Kurszkba. A Moszkvai Városi Duma határozata alapján a fertőzés által sújtott országokból – köztük például Franciaországból vagy Spanyolországból – beutazni kívánó állampolgárokra a belépés előtt 14 nap karatén várhat, amit egyik nyugat-európai klub sem kockáztat meg.

A hét végéig össze fog ülni a FIBA Europe Board és döntés születik a UMMC – Montpellier Euroliga meccsről és az Európa Kupában a Dinamo Kurszk –  Avenida párharcról, ahol a vendégcsapat szintén megtagadta az utazást. Eddig a FIBA minket is csak arról tájékoztatott, hogy március 11-én a Montpellier nem fog pályára lépni az összecsapáson. Ez egyoldalú döntés volt a klubjuk részéről. Semmilyen tiltás, utasítás a FIBA-tól vagy a mi oldalunkról nem ment az irányukba a mérkőzéssel kapcsolatban. A folytatás kapcsán csak magunkról tudok nyilatkozni: mi jelen pillanatban úgy készülünk, hogy március 18-án repülünk Franciaországba. Nincs korlátozva a belépés az országukba és a mérkőzés megrendezésére sincs tiltó rendelkezés. Charter-géppel fogunk Jekatyerinburgból közvetlenül repülni.

– értékelte a helyzetet az orosz sportvezető.

Hirdetés