Hirdetés
Archivum

A hetedik helyen végzett a magyar válogatott Miskolcon:

:

Hirdetés

Vasárnap az utolsó játéknapjához érkezett a Miskolcon zajló A-divíziós U16-os Európa-bajnokság. A magyar válogatott a 7. helyért játszott és remek egyéni teljesítményekkel 67-42-re verte Szlovákiát. Ezzel Mészárosné Kovács Andrea együttese az elmúlt évek legjobb utánpótlás eredményét érte el.


Magyarország – Szlovákia 67-42 (15-8, 19-6, 17-14, 16-14)

Legjobb dobók:

HUN: Dobos 15, Weninger 13, Horváth 9, Dubei 8, Kuttor 8
SVK: Bubenikova 10, Striesova 9, Lelkes 6

Vasárnap 13 óra 45 perctõl két olyan csapat mérte össze az erejét a 7. helyért vívott találkozón, amely az utolsó két mérkõzését elveszítette. Szombaton mindkét csapat összességében egyértelmû vereséget szenvedett. A mieink ellen a csehek tartották a 10 pont környéki elõnyüket a negyedik szakaszban, míg a szlovákokon 79-53 arányban gázoltak át a franciák. A magyar és a szlovák együttes a középdöntõk során már találkozott, akkor a mieink 59-37-re nyertek.

A magyar válogatott pörgött jobban a mérkõzés elején. Bubenikova révén még a vendégek szerezték meg a vezetést, majd utána Weninger vezérletével 4 perc alatt egy 10-0-s futást jegyeztünk. 10-2-nél a szlovák szakmai stáb idõt kért, de a két csapat között állandósult a nagy különbség. Wéber triplája után már 15-4-re is vezettünk. A negyed utolsó 3 percében azonban a magyar csapat nem talált be és ez idõ alatt Striesova két duplájával a vendégek 15-8-ra kozmetikázták az eredményt.

A második szakasz elején Horváth törte meg a magyar kosárcsendet, majd Weninger és Dobos pontjaival ismét elérte a 10 egységet a differencia. A szlovák szakvezetõ 22-12-nél idõkérésre kényszerült, mivel nem sokat változott a játék képe a két gárda szerdai összecsapása óta. Ezúttal is megtaláltuk a réseket a vendégek védekezésén. A félidõ utolsó 2 percébe érkezve az ekkor már 9. pontját jegyzõ Weninger találatával 31-14-re hízott a magyar elõny. Az elsõ félidõ pedig Dobos 2+1-es helyzetével zárult, melynek köszönhetõen 34-14-re vezettünk.

A harmadik negyed elején nagyon bekezdtünk, Horváth triplájával indult a játékrész, majd sorrendben Weninger, Dubei és Dobos is betalált. Ezekre egyetlen szlovák válasz sem érkezett, így 43-14-nél gyakorlatilag eldõlt a csata. Innentõl kezdve sokáig 30 pont környékén állandósult a különbség, majd a negyed utolsó 3 percéhez közeledve egy kicsit csökkent a koncentráció. Ez idõ alatt a szlovákok egy 8-0-s futással 51-20-ról 51-28-ra kozmetikázták az eredményt.

A negyedik negyed elején a 8-0-ra 8-0-val válaszoltak Dobosék, így 59-28-nál minden kérdõjel kiegyenesedett. A találkozó folyamán minden nevezett magyar játékos lehetõséget kapott és az elmúlt másfél hetet a hálás miskolci közönség az utolsó percekben vastapssal köszönte meg. A magyar válogatott 67-42-es sikerével a hetedik helyet szerezte meg és ezzel a 2000-es évek közepének sikerkorszaka óta a legjobb eredményt üdvözölhettük az utánpótlás kontinenstornákon. Szép volt lányok!

Statisztika

Hirdetés