Hirdetés
Magyarország

A héten 11 mérkőzéssel tér vissza a hazai élvonal:

:

Hirdetés

Az olimpiai selejtezőket követően a héten 11 mérkőzéssel visszatérnek a magyar bajnoki küzdelmek. Nézzük az előttünk álló időszak programját.

Szerdán öt mérkőzést bonyolítanak le a 18. fordulóból. A címvédő Sopron Basket, mely a szünet előtt bajnoki rangadót nyer Szekszárdon, a ZTE NKK csapatát látja vendégül. A zalaegerszegiek a Csata és a DVTK megszorongatása után a PEAC-ot verték az utolsó bajnoki játéknapon. Az NKE-FCSM Csata a PEAC-Pécset fogadja. Mindkét gárda elveszítette utolsó mérkőzését, a Csata a TFSE-től kapott ki, míg a pécsiek zalaegerszegi vereségére már kitértünk. Az Atomerőmű KSC Szekszárd pedig a TFSE-MTK vendége lesz. Erre a párosításra is igaz, hogy vesztes találkozó után javítanának a felek. A Szekszárd a Sopronnal szemben maradt alul, míg a TFSE két hiányzóját nem bírta el és a PINKK-től kapott ki legutóbb.

Az ELTE-BEAC Újbuda a DVTK-val vívott teljesen nyílt mérkőzése után az UNI-Győr – MÉLY-ÚT alakulatát látja vendégül. A győriek számára a három januári idegenbeli meccs nem hozott sikert, de a PINKK ellen hazai környezetben – bár leadtak 18 pontos előnyt – javítottak. A PINKK Pécsi 424 és a Vasas Akadémia találkozója zárja majd a sort. A Vasas januárban három egylabdás végjátékot veszített, mielőtt Miskolcon maradtak volna alul az erőviszonyoknak megfelelően. A szintén a 18. fordulóba kiírt DVTK – Cegléd találkozót február 19-én bonyolítják le.

Szombaton a Sopron a Vasas otthonában szerepel, míg a Szekszárd a BEAC-hoz látogat az élmezőnyből. A ZTE a PINKK-et fogadja, míg a középmezőnyben közvetlen riválisok mérik össze az erejüket a Cegléd és a PEAC összecsapása alkalmával. Vasárnapra marad az egész játékhét legnagyobb rangadója. Az NKE-FCSM Csata és az Aluinvent DVTK csúcsmeccsének eredménye alapvetően befolyásolhatja a tabella 2-4. helyének sorsát. Érdekes küzdelem kerekedhet azon a napon a TFSE győri vendégjátékából is.

A hazai élvonal heti menetrendje

Február 12., szerda

17:00 NKE-FCSM Csata – PEAC-Pécs
18:00 Sopron Basket – ZTE Női Kosárlabda Klub
18:00 TFSE-MTK – Atomerőmű KSC Szekszárd
19:00 ELTE BEAC Újbuda – Uni Győr MÉLY-ÚT
19:30 PINKK-Pécsi 424 – Vasas Akadémia

Február 15., szombat

16:00 ELTE BEAC Újbuda – Atomerőmű KSC Szekszárd
17:00 ZTE Női Kosárlabda Klub – PINKK-Pécsi 424
18:00 Vasas Akadémia – Sopron Basket
18:00 VBW CEKK Cegléd – PEAC-Pécs

Február 16., vasárnap

17:00 Uni Győr MÉLY-ÚT – TFSE-MTK
17:00 NKE-FCSM Csata – Aluinvent DVTK

Hirdetés