Hirdetés
Európa

A héten kialakul az Európa Kupa negyeddöntő mezőnye, a Bourges, a Mersin és a Lyon kedvező helyzetben:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A héten Euroliga mérkőzéseket nem rendeznek, de az Európa Kupában három párharc lezárul és ezzel kialakul a negyeddöntők mezőnye.

Arról már korábban hírt adtunk, hogy a címvédő Valencia biztosította helyét a legjobb nyolc között. Ahogy az is eldőlt, hogy az Euroligából érkezve a TTT Riga, a Reyer Venezia, a Spar Girona és a Basket Landes küzdhet meg a második számú európai kupasorozat trófeájáért.

Három párharc vette kezdetét múlt héten, melyek győztesei csatlakoznak a negyeddöntők mezőnyéhez. A Bourges Laetitia Guapo 20 és Pauline Astier 13 pontjával 73-60-ra nyert az Olympiacos otthonában. A franciák 19 ponttal is vezettek az összecsapáson, de ez a 13 pontos differencia is több, mint kényelmes pozíció a visszavágóra.

A CBK Mersin 86-67-re verte az ukrán BC Prometey. A mérkőzést a bulgáriai Plovdivban rendezték a háború miatt. Az ukránoknál még ott volt a csapatban Ariel Atkins és Joyner Holmes, de nyilvánvalóan a háború árnyékában nem lehetett a mérkőzésre koncentrálni. A visszavágót még lejátsszák és azzal vélhetően vége a Prometey szezonjának, hiszen az ukrán bajnokságot leállították. Temi Fagbenle 18, DeWanna Bonner 16 pontot ért el. Yvonne Turner 9 ponttal és 4 lepattanóval zárt.

A Lublin és a Lyon 66-66-os döntetlent játszott Lengyelországban. Itt lehet a legkiélezettebb a visszavágó, bár a francia gárda hazai pályán egyértelműen favorit. A Lyon keretében Alexia Chartereau zárt 17 ponttal, míg a Lublinnál Natasha Mack és Kamiah Smalls jutott 17-17 egységig.

A visszavágók menetrendje

Március 2., szerda
17:00 CBK Mersin – BC Prometey
20:00 Tango Bourges Basket  – Olympiakos
20:00 LDLC ASVEL Feminin – AZC UMCS Lublin

Hirdetés