Hirdetés
Archivum

A héten lezárul a szlovák-magyar középszakasz:

:

Hirdetés

A héten öt mérkõzéssel lezárul a szlovák-magyar középszakasz. A teljes 8. forduló mellett a 4. fordulóból elhalasztott összecsapáson a Gyõr rózsahegyi vendégjátékára is most kerül sor. Beharangozó.

Az utolsó játékhét programja szerdán a Kassa-Sopron összecsapással kezdõdik. A két gárda már háromszor találkozott idén, két Euroliga mérkõzés mellett egy középszakasz összecsapáson. Mindhárom alkalommal a szlovák együttes ünnepelhetett gyõzelmet. A legutóbbi februári rangadó a sorozat eddigi egyetlen hosszabbításos csatája volt, ahol Jelena Milovanovic nélkül is közel állt a bravúrhoz a Sopron. Most jóval kedvezõbbek az elõjelek, hiszen kiváló formát mutat Székely Norbert együttese és Shenise Johnson is újra bevethetõ.

A mérkõzés összképét nagyban befolyásolhatja, hogy a Kassa milyen elgondolással fut ki a pályára. Hamarosan indulnak Jekatyerinburgba, ahol majd 10 napot töltenek. Nagy kérdés, hogy Maros Kovacik mennyire tekinti fõpróbának egy Euroligás ellenfél ellen ezt a fellépést vagy mennyire lesz a hangsúly azon, hogy ne legyen sérülés. A Gyõr ellen az elsõ félidõt nagyon megnyomták kassaiak, a másodikban viszont sokat cseréltek. A Sopronnak reális célkitûzés, hogy a hazai rendezésû kupadöntõ elõtt 10 nappal egy jó meccset játsszon az Euroliga egyik idei meglepetéscsapatával.

A Gyõr a Rózsahegy gárdájával kétszer mérkõzik a héten. Elõször csütörtökön idegenben, majd vasárnap a sorozat zárásaként hazai pályán. A cél nem lehet más, mint a fejlõdés. Mint egy falat kenyérre, annyira szüksége van arra a Gyõrnek, hogy a kényszerû évközi csapatépítés közepette erõs ellenfél ellen tudjon gyakorolni. A csütörtöki és a vasárnapi találkozók erre tökéletesek lesznek. A számszerû eredmény pedig másodlagos. A legújabb igazolásra Tangela Smith-re még nagyon sok munka vár, hogy valóban erõsítés legyen. Simon Zsófi kiválását is kezelni kell, miközben 10 nap múlva Magyar Kupa négyes döntõ. Nincs irigylésre méltó helyzetben Fûzy Ákos.

A Rózsahegy a nagy téli menetelés után egy kicsit megtorpanni látszik. Legalábbis a Sopron ellen megszakadt egy 5 mérkõzéses gyõzelmi szériájuk. Stefan Svitek is már gõzerõvel készíti fel csapatát a szlovák bajnokság hajrájára, ahol az elõdöntõben vélhetõen a Somorja ellen sem lesznek könnyû helyzetben, miközben megnõtt az étvágy és a cél, hogy a Kassához közelebb kerüljenek. A Sopron elleni vereséget elsõsorban a védekezésbeli kihagyásokra fogták Rózsahegyen. Ez az a terület, ahol a Gyõr is messze elmaradt tudásától vasárnap a Kassa ellen.

A legnagyobb téttel a PEAC és a DVTK mérkõzése bír. A pécsiek a Somorja vendégei lesznek, míg Peresztegi Nagy Ákos alakulata Pöstyénben lép pályára. Jelenleg mindkét gárda 3/10-es mutatóval áll és az egymás elleni eredmények a pécsieknek kedveznek. Ha Zeljko Djokic tanítványai nyerni tudnak, akkor számolgatás nélkül harmadikok. Ha azonban vereséget szenvednek és a DVTK gyõz, akkor a miskolciak kezdhetik kedvezõbb pozícióból a rájátszást.

A PEAC múlt héten a Pöstyén ellen egy megnyert mérkõzést bukott el, ahol egyértelmûen kijött az egész évad fáradtsága. Míg a rutinosabb játékosok hozták magukat, a tehetséges fiatalok kevesebbet tudtak hozzátenni. Hosszú idõ után több mint egy hetet pihenhet a PEAC. Ez idõ alatt lehet rendezni a sorokat, így a pécsiek egyáltalán nem esélytelenek. Különösen úgy, hogy hazai pályán végig vezetve sikerült gyõzni a Somorja ellen. Igaz, azóta a szlovák együttesnél erõsítettek.

A DVTK lényegesen jobb formában van, mint a PEAC. Összességében a csapaton átszaladó vírusos megbetegedést is jól átvészelték. Szombaton a Somorja ellen pedig hazai pályán minden összejött. A 80 dobott pont, a megnyert lepattanócsata, a 19 gólpassz és a 120 IBM pont, önmagáért beszél. A Pöstyén ellen ezt kellene folytatni, de aggasztó lehet, hogy a két gárda miskolci összecsapásán a DVTK-nak nem feküdt a pöstyéni alakulat kellemetlen stílusa. Miskolcon mindössze 56-51-re sikerült legyõzni õket, ráadásul a lepattanókat jobban szedte a nem éppen centerjátékáról híres szlovák együttes.

A hátralévõ mérkõzések

4. forduló
MBK Ru¾omberok – HAT-AGRO UNI Gyõr

8. forduló
Good Angels Kosice – UNIQA Euroleasing Sopron
Pie¹’anské Cajky – Work Force DVTK Miskolc
©BK ©amorín – PEAC-Pécs
HAT-AGRO UNI Gyõr – MBK Ru¾omberok

Hirdetés