Hirdetés
Archivum

A heti WNBA átigazolások áttekintése:

:

Hirdetés

Február 1. óta tart az átigazolási idõszak a WNBA-ben. Az elsõ hétvége tapasztalatait már korábban összefoglaltuk, most nézzük, hogy a héten milyen bejelentések történtek a tengerentúlon.

Hivatalossá vált, hogy Angel McCoughtry egy év kihagyás után visszatér a ligába az Atlanta Dream csapatához. Eredetileg is ez volt a terv, hogy egy szezont hagy ki. A visszatérése alkalmából McCoughtry kedves üzenetet fogalmazott meg a szurkolóknak, melyben kifejtette, hogy motiváltabb, mint valaha. A Dream-nél igyekeznek erõs csapatot köré rakni. Renee Montgomery szerzõdtetése nagyot szólt a múlt héten, azóta még Maggie Lucas, Shekinna Stricklen és Jessica Breland is aláírt.

Szintén hivatalossá vált még egy másik visszatérés, Liz Cambage a Dallas Wigns játékosa lesz. Cambage pályafutása elején két felejthetõ szezont teljesített az Egyesült Államokban, de egy ilyen adottságokkal rendelkezõ centernek immár kellõ rutinnal helye van a WNBA-ben.

Érdemes egy kitekintést tenni a címvédõ Minnesota Lynx irányába. Lynetta Kizer és a francia válogatott Endy Miyem személyében két szabadügynököt igazoltak. Mellettük pedig idén is számítanak az olasz szupertehetség Cecilia Zandalasini szolgálataira, aki tavaly õsszel mutatkozott be. A tavalyi döntõ másik résztvevõjénél a Los Angeles Sparks-nál hosszabbított Alana Beard, illetve szerzõdést kapott Jolene Anderson és Saicha Grant-Allen.

A Connecticut Sun is nagy forgalmat bonyolított. Alyssa Thomas mellett 2015 után újra visszatér Kelsey Griffin. A profi karrierjét még hazánkban kezdõ, azóta ausztrál állampolgárságot is szerzõ center egyelõre olyan szerzõdést írt alá, amivel a csapat edzõtáborában szerepelhet. Ha jó formában lesz, szinte biztos, hogy tétmeccsen is bemutatkozhat. A Sun-tól még a spanyol Leticia Romero és Laney Betnijah kapott hasonló szerzõdést.

A további játékos mozgásokat tekintve Washingtonból érdemes kiemelni Devereaux Peters és Asia Taylor szerzõdtetését. A Seattle Storm Crvendakic mellett Noelle Quinn-nel is megállapodott. Az Indiana Fever-nél pedig Jennie Simms és Jennifer Hamson hosszabbított. A Phoenix Mercury Camille Little-vel egyezett meg újabb egy évre.

Hirdetés